MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE: "Absorbţia fondurilor europene este în acest moment de 60%, sperăm să ajungem la 70%"

Andrei Stan
Fonduri Europene / 10 decembrie 2015

Actualizare 16:51 Corina Creţu: "Dezangajările pe fonduri europene au scăzut în România cu 90%"

Dezangajările pe fonduri europene în România au scăzut cu 90%, potrivit datelor DG Regio, a afirmat astăzi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

"Pentru 2014 - 2020 am adoptat toate programele operaţionale pentru toate cele 28 de state membre. Am vizitat 24 de ţări în acest an, încercând să rezolvăm problemele. Am încercat să reducem dezangajările de fonduri. În România, faţă de estimările pe care le aveam cu un an în urmă, aceste dezangajări au scăzut cu 90%", a precizat Corina Creţu, care a a participat astăzi, alături de ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, la deschiderea oficială a reuniunii grupului de comunicatori ai politicii de coeziune (grupul INFORM).

(S.A.)

----------

Absorbţia fondurilor europene este în acest moment de 60% şi se estimează că ar putea ajunge la 70% pe cadrul financiar 2007-2013, a declarat astăzi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, potrivit unor surse din presă.

"În momentul de faţă, gradul de absorbţie este de 60%. El, de fapt, va fi calculat abia la sfârşitul anului viitor, pentru că între timp mai putem face plăţi. Beneficiarii fac plăţi până la finele acestui an, dar ei le transmit în anul viitor. În februarie o să avem o cifră mai exactă, sperăm să ajungem la 70%", a spus Răducu.

Aceasta a menţionat că doreşte să facă o simplificare în procesul de atragere a fondurilor, care să ducă la creşterea gradului de absorbţie a banilor europeni.

"Dorim să facem o simplificare. Acesta este un lucru extraordinar care ar putea duce la creşterea gradului de absorbţie şi la implementarea unor proiecte cu impact mai mare în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi socială. Dorim să avem o metodologie mai clară", a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, şi ministrul fondurilor europene, Aura Răducu, au participat, joi, la deschiderea oficială a reuniunii grupului de comunicatori ai politicii de coeziune (grupul INFORM).

Comunicatorii politicii de coeziune de la nivelul statelor membre UE se întâlnesc de două ori pe an în cadrul grupului INFORM, coordonat de Direcţia Generală pentru Politică Regională a Comisiei Europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb