MINISTRUL FRANCEZ DE FINANŢE, BRUNO LE MAIRE: Vânzarea unor participaţii deţinute de stat la "Orange", "Renault" şi "Engie" va dura câţiva ani

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 august 2017

Vânzarea unor participaţii deţinute de stat la "Orange", "Renault" şi "Engie" va dura câţiva ani

Planul Guvernului francez de a vinde participaţii în companii, în vederea creării unui fond de zece miliarde de euro (12 miliarde de dolari), care se va axa pe "industria viitorului", va dura câţiva ani până va fi realizat, a anunţat ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, dând asigurări că lucrează la identificarea activelor ce vor fi vândute, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

În timpul campaniei electorale, preşedintele Emmanuel Macron a promis înfiinţarea unui fond de zece miliarde de euro pentru promovarea proiectelor de cercetare şi industriale, care vor fi finanţate prin vânzarea acţiunilor la companii în care statul deţine participaţii minoritare şi prin dividende.

"Nu se va întâmpla peste noapte, participaţiile nu vor fi vândute în 15 zile. Nu ar fi rezonabil. Primele tranzacţii vor fi efectuate probabil în septembrie", a declarat Le Maire.

Luna trecută, oficialul a anunţat că intenţionează să vândă, în următoarele luni, participaţii în companii pentru a finanţa fondul, ca parte a eforturilor de modernizare a industriei franceze.

Analiştii estimează că statul şi-ar putea reduce participaţia de 19,7% la producătorul auto "Renault", de 28,65% la compania de utilităţi "Engie", de 23,05% la operatorul de telefonie "Orange", de 5,7% la firma de construcţii "Eiffage" şi de 50,63% la ADP (operatorul aeroportului din Paris).

Decizia privind activele ce vor fi vândute va fi influenţată de condiţiile de pe piaţă şi de situaţia companiilor, a explicat Le Maire, refuzând să precizeze numele firmelor care sunt analizate.

"Nu este rolul statului să obţină dividende de la anumite companii în care nu are interese strategice. Vrem ca aceste tranzacţii să fie în beneficiul general şi al statului", a afirmat ministrul francez de Finanţe.

Agenţia Participaţiilor Statului, sub autoritatea lui Bruno Le Maire, gestionează în total active de aproximativ 100 de miliarde de euro în 81 de companii, din care 13 sunt listate la Bursa de la Paris, inclusiv "Aeroports de Paris", "Orange", "Renault", "PSA Group", "Air France-KLM", "Engie" şi "Electricite de France".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb