Ministrul Gabriel Sandu speră ca sectorul IT&C să atingă 15% din PIB-ul României

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 iunie 2009

Ţinta propusă companiilor din domeniul IT&C este de 15% din Produsul Intern Brut al României (PIB), una din soluţiile pentru ieşirea din criză fiind acest sector, a anunţat miercuri, la deschiderea celei de-a 18-a ediţii a CERF, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Gabriel Sandu.

"Acest sector va avea tot sprijinul meu şi sper să atingă 15% din PIB", a declarat ministrul Gabriel Sandu. În opinia sa, pe perioada de criză, singura soluţie de reducere a costurilor este IT&C.

Ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale a mai precizat că "România Digitală" este strategia societăţii informaţionale, pe care doreşte să o pună în aplicare până la sfârşitul anului 2010. "În două săptămâni vom lansa e-România. Am acordul guvernului pentru a semna cu guvernele Austriei şi Marii Britanii pentru implementarea serviciilor de e-guvernare", a declarat Gabriel Sandu.

Oficialul ministerului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei (MCSI) a menţionat că a reuşit deblocarea unei sume de 84 milioane euro pentru broadband, astfel încât, până la sfârşitul anului 2010, acest sistem să aibă o acoperire de 80% din teritoriul României. "Sistemul electronic naţional va avea conectate 15.000 de instituţii, fiecare dintre acestea urmând să aibă în componenţă un ofiţer de e-guvernare", a mai menţionat ministrul de resort.

Oficialul MCSI a adăugat că sistemul electronic de achiziţii a adus o reducere de 20% a cheltuielilor."În curând, voi semna un protocol cu ministerul finanţelor şi ANAF pentru a trece pe on-line şi plata taxelor", a precizat Sandu.

Cea de-a 18-a ediţie a CERF se desfăşoară în perioada 3-5 iunie. Ediţia din acest an a celui mai important eveniment IT&C din România nu se adresează publicului, ci, pentru prima dată, specialiştilor, respectiv segmentului business to business. În acest an au standuri la CERF aproximativ 65 de companii, lipsind însă retailerii IT şi marii operatori de telecomunicaţii.

La ediţia din 2008 a CERF au participat circa 116 firme din sectorul IT, care şi-au promovat produsele şi soluţiile de ultimă generaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb