Ministrul israelian al apărării anunţă trupe suplimentare şi intensificarea acţiunilor militare la Rafah

F.D.
Internaţional / 16 mai

Ministrul israelian al apărării anunţă trupe suplimentare şi intensificarea acţiunilor militare la Rafah

Ministrului israelian al apărării a anunţat joi, într-un comunicat, că ''trupe suplimentare'' vor participa la luptele terestre de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde operaţiunile militare "se vor intensifica", relatează AFP.

"Trupe suplimentare vor intra" în oraşul Rafah şi "activitatea (militară) se va intensifica", a declarat miercuri Yoav Gallant, în timpul unei vizite pe teren în zonă, potrivit acestui comunicat.

Armata israeliană afirmă că desfăşoară de circa zece zile în oraşul Rafah, cartier cu cartier, operaţiuni terestre "ţintite", însoţite de bombardamente, cu obiectivul anunţat de a distruge ultimele batalioane ale mişcării islamiste palestiniene Hamas.

"Mai multe tuneluri (utilizate de Hamas) au fost distruse în zonă de către trupele noastre şi alte tuneluri vor fi distruse în curând", a dat asigurări Gallant. "Hamas nu este o organizaţie care se poate reorganiza, ea nu are trupe de rezervă, nu are provizii în stoc şi nu are capacitatea de a-şi îngriji" răniţii, a dat asigurări ministrul israelian.

"Rezultatul este că noi îl epuizăm", a adăugat el.

Capitalele internaţionale au exprimat îngrijorări în legătură cu o operaţiune terestră de amploare în această localitate de frontieră cu Egiptul, unde sunt blocaţi sute de mii de civili, locuitori şi oameni strămutaţi acolo de lupte.

Trupele israeliene au început săptămâna trecută să ocupe estul oraşului Rafah, care a devenit ultimul refugiu pentru locuitorii din Gaza, în ciuda avertismentelor din partea organizaţiilor pentru drepturile omului şi a unei părţi a comunităţii internaţionale că acest asalt va înrăutăţi şi mai mult viaţa populaţiei palestiniene, şi aşa foarte grea.

Aproximativ 600.000 de oameni au fugit din Rafah din 6 mai, după primele ordine israeliene de evacuare, a anunţat miercuri Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), în timp ce tancurile israeliene au pătruns marţi în vestul oraşului.

Preşedintele SUA şi-a exprimat recent dezacordul faţă de o incursiune pe scară largă, până la punctul că a ameninţat că va opri livrarea de armament către Israel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb