Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Politică / 14 aprilie 2016

Ana Costea

Ana Costea

Actualizare 19:52 Leonard Bărăscu, Sanitas: "Doamnei Costea nu îi reproşăm absolut nimic"

Demisia ministrului Muncii, Ana Costea, reprezintă o "pierdere" pentru sindicaliştii din sănătate, potrivit lui Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas, care a precizat că nu are nimic să-i reproşeze acesteia.

"Demisia ministrului Muncii nu cred că ne ajută, pentru că un nou ministru înseamnă să acomodăm anumite lucruri din concepţia veche pe care am avut-o. Doamnei Costea nu îi reproşăm absolut nimic, decât că poate fermitatea dumneaei în unele probleme. Eu personal şi federaţia mea nu avem ce să îi reproşăm. Poate au fost lucruri pe care nu le ştim. Am declarat şi astăzi că nu ne oprim aici şi ăsta poate e un motiv în plus să înţelegem că trebuie să ne facem dreptate şi în stradă. Ne pare rău, pentru că aceasta este o pierdere pentru noi şi este de două feluri - una pentru că noi considerăm că a fost de bună credinţă şi la un moment dat ne-a şi învăţat pentru că ştia foarte multe amănunte din această zonă, în acest domeniu nu ştiu cine vine şi cum ne va convinge, dar mai este şi varianta de întârziere. Nu ai un ministru al Muncii cu care să discuţi, este o problemă", a declarat Leonard Bărăscu, potrivit Digi24.ro.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:55 Rovana Plumb: "Demisia ministrului Muncii nu face decât să amâne rezolvarea dezechilibrelor din sistemul de salarizare"

Demisia ministrului Muncii, Ana Costea, nu face altceva decât să amâne rezolvarea dezechilibrelor din sistemul de salarizare, susţine vicepreşedintele PSD Rovana Plumb, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Guvernul PSD a lăsat în noiembrie 2015 un proiect de lege a salarizării bugetarilor discutat cu sindicatele şi societatea civilă şi datorită creşterii economice existau şi resursele financiare necesare aplicării acestuia. În mod inexplicabil, acest proiect a fost ignorat şi nu a existat o dezbatere transparentă pe marginea OUG. Demisia ministrului nu rezolvă însă problema de fond şi nu face altceva decât să amâne rezolvarea dezechilibrelor din sistemul de salarizare. Aştept din partea Guvernului o abordare serioasă şi rapidă pentru eliminarea acestor discrepanţe prin consultarea sindicatelor şi a tuturor partidelor", afirmă Plumb, fost ministru al Muncii.

(D.P.)

--------

Actualizare 19:40 Vlad Nistor, Spiru Haret: "Demisia ministrului Muncii este gestul unui om onest, al unui profesionist ce nu a acceptat anumite compromisuri"

Demisia ministrului Muncii, Ana Costea, este gestul unui om onest, care nu a acceptat anumite compromisuri pentru a se încadra în nişte reguli absurde, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret.

"Gestul doamnei Costea este gestul unui om onest, al unui profesionist care nu a acceptat anumite compromisuri astfel încât să se încadreze în nişte reguli absurde, stabilite de cei care iau deciziile în cadrul acestui Executiv. Este aberant să îi pui unui ministru la dispoziţie o sumă derizorie şi să-i ceri să facă nişte corecţii în întreg sistemul bugetar", a afirmat Marius Nistor, la Digi24.

(S.A.)

---------

Actualizare 18:12 Alina Gorghiu: "Foarte bine că a demisionat ministrul Costea"

Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, a declarat astăzi că este "foarte bine" că Ana Costea a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, în timp ce Vasile Blaga a spus că ar mai trebui umblat la remanieri, transmite Digi 24.

"Este un gest foarte sănătos. Am criticat poziţionarea ministrului Muncii încă de alaltăieri, pentru că mie nu mi se pare firesc ca, la presiunea sindicatelor, să te transformi într-un sindicalist, în loc să-ţi discuţi toate poziţionările Guvernului aşa cum era firesc cu partenerii sociali, cu calm, cu linişte, cu soluţii. Eu cred că demisia survine din cauza faptului că a pus un întreg Guvern într-o postură care arată stângăcie, lipsă de autoritate a prim-ministrului şi care arată lipsă de soluţii la nivel guvernamental. Foarte bine că a făcut-o", a afirmat Gorghiu.

De asemenea, Vasile Blaga a spus că ministrul Muncii trebuia să demisioneze deoarece a reuşit să nemulţumească pe toată lumea.

"Spuneam de ieri că ar trebui să demisioneze. Erau poziţii foarte diferite ale domniei sale faţă de cea a purtătorului de cuvânt al Guvernului, care spunea lucruri normale, că un drept câştigat este un drept câştigat şi că nu poţi să vii şi să tai din drepturile salariale ale unor categorii sociale. (...) A reuşit să nemulţumească pe toată lumea", a declarat Blaga.

Blaga a mai susţinut că "ar mai trebui umblat la remanieri".

(S.A.)

-----------

Ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, şi-a înaintat demisia astăzi primului ministru, care a acceptat-o, informează Guvernul, prin intermediul unui comunicat.

"Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile.

În perioada imediat următoare voi înainta domnului Preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice", transmite premierul Dacian Cioloş.

Ieri, Executivul a anunţat că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.

Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea", a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a menţionat că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că nu ştie să se fi depus vreo demisie formală a ministrului Muncii la Cabinetul premierului. "Nu ştiu de un act formal, ca atare, (...) care să presupună un răspuns tranşant. (. ..) În zilele imediat următoare vor urma mai multe clarificări şi cred că subiectul care ne interesează pe toţi şi anume continuarea discuţiilor legate de legea de salarizare va începe pe alte baze", a afirmat Suciu ieri.

Întrebat dacă discuţiile vor continua cu sau fără actualul ministru al Muncii, Dan Suciu a spus: "Cu sau fără doamna Costea".

Negocierile de marţi dintre sindicalişti şi ministrul Muncii, Ana Costea, au eşuat, oficialul guvernamental promiţându-le liderilor sindicali că va retrage OUG. Ministrul a ameninţat cu demisia în cazul în care nu se va ţine cont de punctul ei de vedere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Așa iar ajungem în mâna BOLȘEVICILOR ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb