Ministrul Muncii, Ana Costea, a declarat astăzi că ministerul pe care îl conduce a elaborat proiectul legii salarizării bugetarilor, dar încă se lucrează la el pentru a-l face sustenabil, precizând că s-ar putea ca în această săptămână să fie adoptat în Guvern.
"Există un proiect al legii salarizării unitare, Guvernul şi-a achitat obligaţiile pe care şi le-a asumat prin memorandumurile din 13 ianuarie. Urmează să se ia o decizie, după care vom fi în măsură să facem public absolut toate datele, să răspundem la toate întrebările. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii publice, după care va fi aprobat de Guvern, apoi ajunge în Parlament. Există acest proiect, se calculează să vedem care este sustenabilitatea lui. Sper ca în această săptămână să îl adoptăm în Guvern", a spus Costea, la Palatul Parlamentului, după ce a participat la şedinţa Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.
Ministrul a adăugat că va discuta despre acest subiect cu premierul Dacian Cioloş după ce acesta se întoarce în ţară.
"Nu doresc să dau amănunte despre acest proiect. Nu doresc să majorez aşteptările sau să cresc confuzii în rândul cetăţenilor, de aceea nu doresc să emit cifre, variante, până nu se cade de acord asupra căreia din variante care să fie şi sustenabilă. S-au făcut calcule împreună cu ministrul de Finanţe pentru ca legea să fie şi sustenabilă", a precizat ministrul Muncii.
Întrebată dacă salariile bugetarilor vor creşte în următorii trei ani cu 12%, aşa cum s-a vehiculat în presă, Ana Costea a răspuns că nu ştie de unde a apărut acest procent.
"Pe timpul consultărilor s-au emis împreună cu Ministerul de Finanţe tot felul de calcule. Nu acesta este neapărat procentul (12% - n.r.). Nu am să mă hazardez să emit niciun fel de procente până nu se va şti foarte clar varianta pe care mergem. Nu vreau să creez tensiuni şi conflicte. Aceasta este politica Ministerului Muncii faţă de stările emoţionale ale beneficiarilor acestui minister", a precizat Costea.