MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: "Producătorii români trebuie să recucerească pieţele din Asia şi din Golf"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 3 iulie 2019

"Producătorii români trebuie să recucerească pieţele din Asia şi din Golf"

Laurenţiu Mitrache, CEC Bank: "Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri, prin care au fost finanţate două proiecte începând din 2014, a avut un buget de peste 131 milioane lei"

Ţara noastră are o piaţă în extindere, iar producătorii români trebuie să-şi găsească şi alte pieţe de desfacere, întrucât suntem într-o ofensivă a diplomaţiei comerciale de recucerire a pieţelor tradiţionale, unde produsul românesc era cunoscut, a afirmat, ieri, Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul conferinţei de închidere a două proiecte ce au vizat finanţarea IMM-urilor în cadrul Programului Româno-Elveţian (PCER) pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Domnia sa a declarat: "Accentul va fi pe ideea de continuare a acestor programe, pentru că acesta a avut rezultate foarte bune, nu pe închiderea unuia. Trebuie să învăţăm să vorbim tot mai mult despre export, aşa cum a trebuit să învăţăm să vorbim despre antreprenoriat, atunci când în anul 2017 cifrele arătau că aproape niciun tânăr român nu îşi dorea să devină antreprenor, iar ca urmare a Programului Start-Up Nation, şase din zece tineri vor acum să devină antreprenori. Piaţa României este în dezvoltare, în extindere (a avut a doua creştere economică din Europa - 5% în primul trimestru din 2019) şi are loc de noi producători care să vină cu produse de calitate, iar producătorii români trebuie să îşi găsească şi alte pieţe pentru export. Suntem într-o ofensivă a diplomaţiei comerciale, de recucerire a pieţelor tradiţionale, unde produsul românesc era cunoscut şi mă refer aici la pieţele din Asia, cele din zona Golfului etc".

În ultima zi a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, am semnat la Hanoi, în numele UE, Acordul de comerţ liber şi Acordul de inves-tiţii cu Vietnam - cel mai ambiţios program smenat de UE cu o ţară în curs de dezvoltare, o piaţă de 100 de milioane de locuitori care îi aşteaptă, inclusiv pe producătorii români, a mai precizat oficialul MMACA.

"La finalul acestui program cu fonduri elveţiene, ştim mult mai bine cum să devenim exportatori şi cum să abordăm o piaţă străină, cum să ne structurăm planul de afaceri, cum să reuşim să avem un brand şi un produs ambalat bine, cum să reuşim să înţelegem diferenţele comerciale, de business între diverse zone", a mai explicat ministrul de resort, adăugând că nevoia de finanţare este una reală, care este mereu adusă în discuţie în dialogul cu mediul de afaceri.

Domnul Oprea a mai precizat că, în cea mai recentă şedinţă de Guvern, a introdus o ordonanţă de urgenţă privind derularea unui nou program pentru IMM-uri.

Oficialul MMACA a spus: "În şedinţa de Guvern am introdus o Ordonanţă de Urgenţă care modifică Legea 346 şi care introduce un nou program, intitulat «Programul de accelerare a dezvoltării Întreprinderilor Mici şi Mijlocii», care are ca scop continuarea acestei experienţe pe care o avem împreună în valorificarea curriculei şi a nevoii de a educa mediul de afaceri şi IMM-urile pentru a fi cât mai prezente pe pieţele externe. Vom anunţa în curând acest program şi va fi unul consistent pentru IMM-uri".

"Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri" (PREIMM) şi "Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România", derulate de MMACA în parteneriat cu CEC Bank, sunt cele două proiecte care au beneficiat de finanţare elveţiană în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

CEC Bank îşi doreşte să finanţeze tot mai mult IMM-urile din România, întrucât statistic vorbind, 99% din numărul total de companii din Europa sunt întreprinderi mici şi mijlocii, care au creat 85% din locurile de muncă din Europa din ultimii cinci ani, acestea având, aşadar, un rol important în economie, a mai spus Ştefan-Radu Oprea.

La rândul său, Laurenţiu Gabriel Mitrache, director general - preşedinte al Comitetului de Direcţie CEC Bank, a menţionat, în cadrul conferinţei de închidere a celor două proiecte ce au vizat finanţarea IMM-urilor şi promovarea exporturilor acestora, că programul de parteneriat între guvernul elveţian şi guvernul român, început în 2014, a avut un buget de peste 131 milioane de lei, de care au beneficiat peste 500 de întreprinderi mici şi mijlocii, fiind create 1.600 locuri de muncă.

Domnia sa a mai precizat că CEC Bank a încheiat anul 2018 cu un profit brut de 432 milioane de lei, cel mai ridicat din ultimii 11 ani, instituţia bancară având şi o largă reţea de unităţi din ţară, inclusiv în mediul rural.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca ne referim la titlul hilar al articolului as zice ca alergam dupa cai morti. Modelul industrial ce permitea efectuarea de exporturi si lucrari la cheie in Orientul Mijlociu nu mai exista iar IMM au rolul lor in economie dar nu pot juca in liga 1. In general economia mondiala s_a schimbat enorm in ultimii 30 de ani si chiar state europene mari au pierdut pietele in favoarea Chinei, Coreii de Sud , Turciei si chiar a Braziliei

    Imi pare tare rău ca trebuie sa comentez....dar acest nenorocit de ministru pt mediul de... pe numel lui de infractor Radu Stefan Oprea, senator de Prahova si fostbprefect de Prahova, m-a tepuit pe mine si m-a distrus, prin firma lui lCIM SA Ploiesti care nu a platit facturile a peste 70 de subamtreprenori... I-am promis solemn ca o să-l bag la puscărie, acolo la Ploiesti e patria infractorilor, acest nenorocit nu are dreptul sa deaschidă gura, toti cei care au contruit in Parcul Industrial Ploiesti West de 20 de ani incoace au fost fortati, obligati sa construiasca numai cu firmel acestui infractor nenorocit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb