MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI, RADU OPREA: Noua schemă de ajutor de stat încurajează şi investiţiile firmelor autohtone

Ziarul BURSA #Companii / 23 iulie 2018

Noua schemă de ajutor de stat încurajează şi investiţiile firmelor autohtone

Noua schemă de ajutor de stat încurajează şi investiţiile firmelor româ-neşti, întrucât a scăzut nivelul investiţiei pentru care se acordă ajutor de stat de la 10 milioane la 3 milioane euro, potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

Domnia sa a declarat vineri, la Craiova, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, unde a prezentat oportunităţile pentru antreprenori: "Noua schemă de ajutor de stat vine să dea deschidere şi pentru firmele cu capital românesc, pentru că a scăzut nivelul investiţiei pentru care poţi primi ajutor de stat, de la 10 milioane la 3 milioane euro. Şi atunci îndemn şi firmele cu capital românesc să depună proiecte, pentru că am asculta dorinţa lor şi astăzi schema de ajutor de stat nu mai are o perioadă limitată de 30 de zile şi este o schemă continuă, se poate aplica oricând pe schema de ajutor de stat pentru investiţii".

Ministrul a mai afirmat că scopul întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri este de a dialoga pentru a cunoaşte nevoile antreprenorilor, astfel încât ministerul de resort să definitiveze politici publice în folosul acestora, "pentru a avea afaceri din ce în ce mai profitabile".

"Avem câteva instrumente în acest sens, iar Start-up Nation este vedeta acestui program, esenţa acestui program fiind trezirea spiritului de antreprenoriat. Cei 200.000 lei pe care statul român îi pune la dispoziţia unui antreprenor care vrea să dezvolte o firmă, cred că este un început foarte bun. Suntem într-o etapă de evaluare la agenţiile regionale. Pe Regiunea Oltenia au fost semnate 630 de contracte din peste 1.200 depuse, la creditare au avut acces peste 400 de firme, iar finalizate din perspectiva ministerului sunt peste 200, ultima plată făcută fie către banca parteneră fie direct către beneficiar. Probabil că în maximum 2 luni majoritatea beneficiarilor vor veni să depună cererea de plată finală, iar sfârşitul lui decembrie este ultima zi de plată efectivă", a mai afirmat Radu Oprea, conform Agerpres.

Printre facilităţile oferite mediului de afaceri, ministrul de resort a amintit programul pentru promovarea capacităţilor comerciale (250.000 lei alocaţie nerambursabilă, 10% cofinanţare, la începutul lui august această schemă devenind func-ţională); microindustrializare (450.000 lei alocare financiară nerambursabilă, 10% cofinanţare; programul de sprijinire a meşteşugarilor şi artizanatului (organizarea de manifestări în contextul Anului Centenar); sprijinirea participării la târguri şi expoziţii internaţionale, fie prin intermediul organizaţiilor patronale sectoriale, fie prin programul de internaţionalizare care se adresează companiilor în nume individual şi prin care se oferă 5.000 de euro fiecărei companii care doreşte să participe la târguri şi expoziţii cu brand propriu.

Domnul Oprea a mai afirmat că statul român se va orienta şi către pieţele care odinioară erau tradiţionale, precum cele din Golf, din Asia Centrală, dar în mod deosebit Asia, care azi se dezvoltă şi se deschide.

"Pe 4 noiembrie va fi la Shanghai primul târg de piaţă internă din China. De asemenea, sunt tratatele internaţionale pe care Europa le semnează, precum cel cu Japonia, ceea ce înseamnă că după ratificarea de către Parlamentul European, începând cu 1 ianuarie, piaţa japoneză se va deschide, nu vor mai fi taxe vamale pentru o serie de produse. Şi produsele noastre pot fi o prezenţă oriunde în Asia. Rugămintea mea este să îndrăzniţi, spiritul antreprenorial înseamnă să îţi asumi şi ris-curi, dar numai aşa poţi câştiga. Avem deschiderea pentru a dialoga pentru a putea îmbunătăţi politicile publice, iar mediul de afaceri din România să devină cel mai prietenos", a mai spus Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb