Ministrul finanţelor, Ionuţ Popescu, nu intenţionează să demisioneze după întregul scandal pe care l-a iscat în jurul subvenţiilor din agricultură. Deşi hotărîrea Guvernului, prin care statul acordă producătorilor de tractoare 100 de miliarde de lei, a apărut în Monitorul Oficial doar cu semnăturile premierului, Călin Popescu Tăriceanu şi cea a ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, minis-trul finanţelor declară că va părăsi Guvernul doar la cererea premierului. Ionuţ Popescu a refuzat să semneze actul normativ sub pretextul că subvenţia este de fapt un ajutor de stat direct pentru "Tractorul" Braşov, ceea ce contrvine normelor concurenţiale. Tot minis-trul finanţelor a declarat, după modelul şefului său, că se gîndeşte dacă îşi dă sau nu demisia, în cazul în care hotărîrea o să fie publicată.
Ionuţ Popescu a declarat totuşi că va aplica măsura în cazul în care ea va intra în vigoare, deşi el nu mai este nevoit să mişte un deget, avînd în vedere că banii au fost aprobaţi din bugetul Ministerului Agriculturii.
Iniţial, în şedinţa de guvern, Gheorghe Flutur a solicitat 250 de miliarde de lei pentru producătorii de maşini agricole, din care 140 miliarde de lei ar fi revenit "Tractorului Braşov". Iar măsura urma sa fie adoptată a doua zi după ce premierul a făcut o vizită uzinei braşovene. Deşi nu a fost aprobată decît suma de 100 de miliarde de lei, Ionuţ Popescu s-a grăbit să anunţe public că nu va semna nici în ruptul capului documentul. Pe de altă parte, Călin Popes-cu Tăriceanu a arătat ca măsura nu este luată pentru "Tractorul Braşov", ci vine în continuarea programului, avizat de Uniunea Europeană, de ajutorare a producătorilor agricoli. În acest sens, Guvernul a mai alocat o sumă de 250 de miliarde lei în luna aprilie, din care 170 de miliarde lei au ajuns la fabrica braşoveană.
După ce hotărîrea a apărut în Monitorul Oficial, sindicaliştii de la Tractorul Braşov au anunţat că renunţă la intenţia de a ieşi în stradă pentru proteste.