Ministrul român al afacerilor externe a pledat pentru menţinerea unităţii şi coeziunii UE

Mina Irina
Politică / 7 octombrie 2016

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a pledat, astăzi, pentru menţinerea unităţii şi coeziunii Uniunii Europene (UE) la sesiunea plenară dedicată dezbaterii privind noua viziune strategică europeană din cadrul Bucharest Forum 2016, acesta participând împreună cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"În alocuţiunea sa, ministrul român al afacerilor externe a pledat pentru menţinerea unităţii şi coeziunii UE, în baza unei agende pozitive şi a unei viziuni comune orientate spre viitor, concentrată pe proiecte concrete, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni. A susţinut necesitatea transformării provocărilor curente în oportunităţi de relansare a UE. În viziunea României, procesul de reafirmare a proiectului european trebuie să aibă ca finalitate o Uniune orientată spre obţinerea de rezultate, flexibilă, solid ancorată în valorile şi principiile sale fundamentale şi care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni. Pentru România nu există alternativă la proiectul european, care este strâns legat de liniile principale de acţiune externă şi de dezvoltarea ţării pe termen lung", se arată în comunicat.

Ministrul Lazăr Comănescu a arătat că procesul de elaborare a noii Strategii Globale a UE a fost unul complex, deschis, ambiţios, care a ajuns la o viziune comună. A amintit contribuţia semnificativă pe care România a avut-o în cadrul acestui proces. Strategia Globală trebuie pusă în practică prin acţiuni coordonate, proiecte comune, plecând de la echilibrul corect între nivelul de ambiţie şi pragmatism.

Ministrul român a mai subliniat că implicarea statelor membre în procesele de implementare a Strategiei este fundamentală pentru succesul acesteia şi a asigurat că România este ferm angajată în acest sens, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb