MINISTRUL RUS DE FINANŢE: ''Sancţiunile ne-au blocat rezerve de 300 de miliarde de dolari''

G.D.
Internaţional / 13 martie 2022

Anton Siluanov (Sursă foto: Twitter)

Anton Siluanov (Sursă foto: Twitter)

Rusia a declarat astăzi că se bazează pe China pentru a o ajuta să reziste la lovitura dată economiei sale de sancţiunile occidentale, despre care a spus că au dus la blocarea a aproape jumătate din rezervele sale de aur şi valută străină, conform Reuters.

"Avem o parte din rezervele noastre de aur şi de valută în moneda chineză, în yuani. Şi vedem ce presiuni sunt exercitate de ţările occidentale asupra Chinei pentru a limita comerţul nostru cu China. Bineînţeles, există presiuni pentru a limita accesul la aceste rezerve. Cred că parteneriatul nostru cu China ne va permite în continuare să menţinem cooperarea pe care am realizat-o şi nu doar să o menţinem, ci şi să o creştem într-un mediu în care pieţele occidentale se închid" a declarat ministrul de Finanţe Anton Siluanov.

Potrivit sursei citate, ţările occidentale au impus sancţiuni fără precedent companiilor şi sistemului financiar rusesc, după invadarea Ucrainei la data de 24 februarie, în urma a ceea ce oficialii de la Moscova numesc o "operaţiune militară specială". Sancţiunile care au vizat în special rezervele valutare ale Rusiei deţinute peste hotare au devenit cea mai dureroasă măsură pentru economia rusească.

Declaraţiile făcute astăzi de Anton Siluanov pentru televiziunea de stat reprezintă cel mai clar mesaj al Moscovei că va încerca să obţină ajutorul Chinei pentru a limita impactul sancţiunilor occidentale.

De asemenea, Rusia şi China şi-au amplificat deja cooperarea în ultimii ani, în condiţiile în care ambele au fost supuse unor presiuni puternice din partea Occidentului cu privire la drepturile omului şi la o serie de alte probleme.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping s-au întâlnit la Beijing pe 4 februarie şi au anunţat un parteneriat strategic despre care au spus că este o prietenie fără limite ce are ca scop contracararea influenţei Statelor Unite.

Sancţiunile asupra rezervelor ruseşti au devenit una dintre cele mai dureroase măsuri pentru economia Rusiei, notează Reuters.

În urmă cu o lună, Siluanov spunea că Rusia va putea rezista sancţiunilor datorită rezervelor abundente şi că ia în considerare chiar posibilitatea de a oferi euroobligaţiuni investitorilor străini odată ce volatilitatea pieţei se va diminua.

Astăzi, acesta a declarat că sancţiunile au îngheţat aproximativ 300 de miliarde de dolari din cele 640 de miliarde de dolari pe care Rusia le avea în rezervele sale de aur şi valută.

Siluanov a adăugat că Rusia îşi va îndeplini obligaţiile legate de datoria de stat şi va plăti ruble celor care deţin obligaţiuni ruseşti până când rezervele ţării vor fi deblocate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. V atrebui sa plateasca despagubiri de 10 ori mai mult Ucrainei decit bani blocati si 100 de ani de acum inainte nici o tara sa nu mai faca comert pin la lichidarea intregi conduceri care au aprobat aceasta mirsevie va trebui sa faca poporul rus curatenie in conducerea fascistape care o are in prezent.

    si cand va ganditi ca puteam usor sa ne intelegem (rusii cu romanii) ... un anonim celebru in trecut v-a zis sa denuntati pactul ribbentrop-molotov, sa recunoasteti ca republica moldova nu exista si de fapt e vorba de Romania, sa dati inapoi Romaniei Tezaurul jefuit de bolsevici , etc...

    Rusii nu si nu....  

    Eh bine....  

    Cand Soarta va termina cu Rusia... NIMENI NU O SA VA MAI RECUNOASCA, ATAT DE DEMOLATI SI BATUTI SI RUPTI O SA FITI .... si nici macar nu stiti cine va loveste si de unde si cum.  

    Trebuia sa acceptati oferta facuta anii trecuti.  

    E vina voastra pentru conditia voastra actuala.... si stati sa vedeti cum veti arata social si economic la final de 2023 ! Mama mama.... :)  

    si totul era simplu - nu s-ar mai fi intamplat nimic rau daca ati fi reparat imediat, integral si fara conditii aspectele relatiei cu Romania.  

    A inceput demolarea Rusiei.  

    Nici sfantul Petru nu va mai recunoaste la intrarea in Rai cand o sa termine Soarta munca sa cu Rusia....  

    veti fi invatati cu forta sa respectati Romania !

    Cand vi se zice sa faceti ceva in relatie cu Romania, voi rusilor ... veti executa imediat si fara conditii sau veti fi distrusi. Ati ales sa fiti distrusi... bine atunci!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb