Ministrul Sănătăţii afirmă că ţara noastră încă nu a atins vârful epidemiei

A.M.
Miscellanea / 2 mai 2020

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, sâmbătă, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde în ultimele zile s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale, atrăgând atenţia asupra faptului că România nu a atins încă vârful epidemiei de coronavirus şi că relaxarea nu este deocamdată o opţiune, transmite Agerpres.

"Suntem un judeţ care în ultima perioadă a început să aibă cazuri infectate COVID, mai ales din rândul personalului medical şi al personalului din locurile instituţionalizate precum şi persoane instituţionalizate. Am recomandat prudenţă, am recomandat precauţie, am recomandat respectarea regulilor de igienă şi a regulilor de echipare dezechipare, existenţa echipamentelor de protecţie, existenţa medicamentelor şi a acelei griji pe care trebuie să o aibă tot personalul medical la întâlnirea cu pacientul în acest scenariu aflat, ca şi suspect COVID. În triajul acestui pacient care se prezintă la spital trebuie evaluat complet, chiar dacă avem o simptomatologie frustă, care nu corespunde definiţiei de caz", a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a remarcat faptul că la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului este un aflux de pacienţi, dar şi că pe străzi sunt foarte multe maşini, motiv pentru care a atras atenţia că nu este momentul unei relaxări.

"Recomand încă o dată, prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare. După sărbătorile pascale, acest week-end este foarte important . Este frumos afară, este ziua mare, există o tradiţie a week-end-urilor de 1 mai, în care lumea ieşea, se întâlnea cu cunoscuţii. Este un 1 mai diferit faţă de alţi ani, dar, mă repet, acest 1 mai trebuie să fie altfel, pentru a avea în anii următori sărbători normale cu cei apropiaţi, cu cei dragi nouă", a mai spus Tătaru.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. nelutule, ne tot aburiti cu varful epidemiei de nu se poate. incepe sa va placa cu populimea in casa.

    S-a atins de ,,n" ori în dinte de ferăstrău (drujbă).

    Chiar daca nu a fost atins varful, lumea va iesi in strada de foame. Guvernul uita ca are 2 milioane de someri neindemnizati fara niciun fel de venit si care mor de foame de pe o zi pe alta. Le tine contabilitatea doar alora 1.5 milioane care apar in scripte.

    Se va iesi masiv in strada dupa 15 mai. Valul va matura actualul regim care conduce Romania.  

    Atatea varfuri am avut, incat cred ca Himalaya a ramas pitic si este gelos...Pana acum am auzit cel putin de trei ori estimarea cand vom atinge " varful" , asa ca nu mai cred in astfel de abureli. Asa ca fie cu varf sau fara, banii nu vin din cer(sau de la MF) si daca nu voi merge la munca am sa incep sa-mi arunc din casa frigiderul , cuptorul cu microunde, aragazul etc, ca nu am la ce sa le folosesc! Iar din banii de somaj , este dificil sa supravietuiesti....Asa ca din 18.05.20 se da startul.Ca sa nu faca lumea ca americanii....

    ba jigodii de ministri, voi a ti lasat toti infectatii sa intre n tara fara teste si fara carantina, aia din diaspora care v au votat au infectat toata Romania. Acum ei pleaca inapoi in Occident, va vor vota iar ca le ati dat drumul in tara necarantinati iar toata Romania ramine infectata si plina de morti pt ca voi de 30 de ani ciorditi banii pt Sanatate. Deci cind vreodata se va termina starea de urgenta, cind vor fi morti toti agentii economici si juma de tara, nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb