Ministrul Sănătăţii recomandă folosirea măştii de protecţie în şcoli

V.G.
Miscellanea / 8 august 2022

Ministrul Sănătăţii recomandă folosirea măştii de protecţie în şcoli

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă folosirea măştii de protecţie în şcoli, precizând că dacă şcolile asigură condiţii de igienă la grupurile sanitare, dezinfectanţi, atunci lucrurile pot fi ţinute sub control, informează News.ro.

Rafila a fost întrebat, astăzi, într-o conferinţă de presă, ce estimări are în legătură cu cazurile de COVID din luna septembrie, când încep şcolile.

"Să vedem evoluţia din următoarele două săptămâni şi să putem peste două săptămâni să avem o apreciere şi legată de evoluţia din septembrie. Sigur că orice activitate care înseamnă o creştere a interacţiunilor sociale semnificativă, pentru că începerea şcolilor reprezintă o intensificare a circulaţiei în mijloacele de transport în comun, interacţiune între grupuri de persoane care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinate. Sigur că există o anumită creştere, depinde să vedem de la ce nivel plecăm spre sfârşitul lunii august ca să putem să facem o apreciere a evoluţiei", a afirmat Rafila.

El a recomandat purtarea măştii de protecţie în şcoală. 

"Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună când vremea va permite acest lucru să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control", a explicat Rafila.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. masca este dovedit stiintific ca nu asigura protectie , o spune si producatorul lor . in schimb scade putrea de concentrare a elevilor si prin umezeala creiata prin respiratie se formeaza un mediu propice acumularii si inmultirii bacteriilor . masca reprezinta supunerea .virusii nu sint muste care sa fie oprite de o bucata de hartie prin care trece aerul .

    1. Este dovedit stiintific ca masca scade transmiterea Covid daca nu se poarta pe barba, pe gat, pe cot, bagata in buzunar si in nici un caz refolosita pana plezneste elasticul.

      am spus ceva , ai inteles si raspuns la altceva , la fel ca politicienii , ii intrebi de mere si vorbesc de elicoptere .

      Evident ca nu protejeaza, ci impacteaza oxigenarea corecta a organelor ducand in timp la multe complicatii. S-o poarte idiotii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb