Ministrul Sănătăţii sprijină modernizarea infrastructurii instituţiilor medicale

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 26 septembrie 2008

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Publice a participat, alături de 100 de directori de spital şi de farmacii de spital, la cea de-a treia ediţie a Hospital Management Meeting

Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu prezent la dezbaterile Hospital Management Meeting de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat că reforma în domeniul sanitar se află în strânsă legătura cu managementul performant al instituţiilor medicale. Managerii de farmacii şi spitale au fost asiguraţi de continuarea procesului de descentralizare început în domeniul medical, ocazie cu care ministrul Sănătăţii a ţinut să îşi reafirme sprijinul pentru toţi acei lideri care doresc nu numai o modernizare a infrastructurii instituţiilor medicale, ci şi o schimbare a mentalităţilor în ceea ce priveşte performanţa actului medical.

Dezbaterile de la Hospital Management Meeting, eveniment ce a avut loc la Mamaia în perioada 19-21 septembrie 2008, s-au dovedit de un real folos pentru toţi cei peste 100 de manageri de spitale şi farmacii participanţi. Evenimentul, organizat de agenţia HNC - Healthcare Communication cu sprijinul companiei Pfizer, l-a avut drept invitat special pe ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, care a ţinut să puncteze câteva aspecte esenţiale în ceea ce priveşte managementul instituţiilor spitaliceşti şi farmaceutice.

Ministrul Nicolăescu a participat activ la toate discuţiile lansate şi a intervenit cu soluţii punctuale pentru toate problemele puse în dezbatere de către colegii săi, manageri de spitale şi farmacii.

La final, Ministrul Sănătăţii a adresat un mesaj de încurajare faţă de toţi participanţii la discuţii, atrăgându-le de asemenea atenţia asupra faptului că descentralizarea nu aduce cu sine numai prerogative mai mari pentru liderii de spitale şi farmacii, ci şi o deosebită responsabilitate pentru modul în care procesul de reformă va evolua.

O prezenţă relevantă în cadrul dezbaterilor a fost aceea a preşedintelui Colegiului Farmaciştilor din România, Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa, care a pus în discuţie problemele cu care se confruntă domeniul farmaceutic, aşa cum se văd acestea din interior. Profesorul Lupuliasa a subliniat că existenţa farmaciilor de spital este absolut esenţială pentru buna desfaşurare a activităţii institutiei, şi a reconfirmat importanţa unei colaborări cât mai constructive între farmacistul de spital şi medici pentru optimizarea gestionării resurselor, aspect foarte important în procesul de modernizare a instituţiilor medicale.

Management Hospital Meeting, aflat anul acesta la cea de-a treia ediţie, este o manifestare care îi reuneşte pe cei mai importanţi manageri de spital şi de farmacii de spital din România, cu scopul declarat de a aduce performanţa şi rezultate în reforma sistemului spitalicesc din România. Cu această ocazie, managerii participanţi dezbat cele mai acute probleme practice cu care se întâlnesc în activitatea de zi cu zi, dar în acelaşi timp fac şi traininguri de management, leadership, time management sau managementul situaţiilor de criză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb