Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul Judeţean Sibiu

J.P.
Miscellanea / 8 martie 2021

Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul Judeţean Sibiu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, trimite Corpul de control la Spitalul Judeţean Sibiu, după ce ziarul Turnul Sfatului a dezvăluit că pacienţii cu Covid-19 de la spitatul judeţean sunt legaţi de paturi, sedaţi şi intubaţi chiar şi când nu este nevoie, doar pentru liniştea medicilor şi asistentelor, conform G4media.

"Ministerul Sănătăţii informează că, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat", a anunţat ministerul într-un comunicat de presă.

De asemenea, procurorii au deschis luni, un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în urma publicării articolului.

Şeful Secţiei ATI de la Spitalul Judeţean Sibiu, medicul Mihai Sava, precizează, într-un comunicat de presă, că legarea de pat a pacienţilor se practică în toate secţiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienţii agitaţi până când se instalează efectul sedativelor sau atunci când creşterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reacţii adverse ameninţătoare de viaţă.

Mihai Sava mai precizează că sedarea se face doar la pacienţii agitaţi pentru ca aceştia să nu-şi inducă leziuni. Şeful secţiei ATI face mai multe precizări în legătură cu personalul existent în secţie şi cu procedurile de acolo.

"Acuzaţiile prin care se afirmă că decesele unor pacienţi s-au datorat deficienţelor terapeutice, trebuie dovedite prin probe şi analizate de către persoanele care înţeleg procedurile medicale de specialitate şi nu prin prisma unor sesizări anonime", subliniază şeful secţiei ATI.

Şi conducerea Spitalului Judeţean Sibiu a remis presei un comunicat în care precizează, între altele, că va face o anchetă privind activitatea din Secţia ATI. Conform conducerii spitalului, de la începutul pandemiei, 397 de pacienţi din 570 internaţi la ATI au murit.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. aveti grija sa stergeti toate urmele.....RUSINEEEEEE! Au murit oamenii cu zile.....vai de ei si de socoteala care o vor da in fata lui Dumneze....

    Criminalii din Sibiu ,,, Rusine sa va fie ,,,la Puscarie ...Personal medical criminal , medici fara pregatire, asistente fara scoala La puscarie cu voi ,sa sa dati banii pe salarii si prime inapoi la bgetul de stat....Vlad Voiculescu Demisia de urgenta...Criminalii din sanatate...Asta se intampla in spitalele din Romania oameni buni...Nu aveti incredere in medicii criminali spagari...Nu va duceti la spital daca tineti la viata..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb