MINISTRUL TURC AL UE:  Niciun membru al UE nu ar trebui să dea ordine instituţiilor UE

Cristina Radu
Internaţional / 17 august 2017

Ministrul turc al UE, Omer Celik (Sursa foto: Wikipedia)

Ministrul turc al UE, Omer Celik (Sursa foto: Wikipedia)

Ministrul de Externe al Turciei a acuzat azi Germania că a afectat credibilitatea UE încercând să dicteze politica faţă de Ankara, după ce cancelarul Angela Merkel a declarat că nu va exista o extindere a unei uniuni vamale sau o aprofundare a legăturilor dintre Turcia şi Uniunea Europeană, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Turcia rămâne în mod oficial un candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, deşi Angela Merkel a afirmat că nu au fost deschise capitole noi în discuţiile de aderare şi că ajutorul acordat Turciei a fost redus la minimum. Aceasta a spus că nu va exista nicio extindere a uniunii vamale şi niciun fel de aprofundare a relaţiilor.

Ministrul turc al UE, Omer Celik, a spus că observaţiile lui Merkel au fost dăunătoare: El a spus într-o conferinţă de presă de la Ankara: "Trebuie să subliniem că niciun membru al UE nu ar trebui să dea ordine instituţiilor UE sau proceselor UE...Aceste situaţii sunt periculoase, ele reprezintă declaraţii care dăunează credibilităţii UE".

Omer Celik a declarat că atât Turcia, cât şi Uniunea Europeană ar câştiga din actualizarea uniunii vamale. Acesta a explicat: "Dar ei se comportă ca şi când ar face o favoare pentru Turcia. Lasaţi-mă să fiu foarte clar, noi nu ne grăbim".

Relaţiile dintre Turcia şi statele membre ale Uniunii Europene s-au deteriorat brusc după o serie de dispute legate de represiunea Turciei ca urmare a încercării de lovitură de stat, care a eşuat anul trecut, în care au fost ucise 250 de persoane.

Tensiunile cu Germania cresc, fiindcă autorităţile turce au reţinut cetăţeni germani, inclusiv un jurnalist şi un activist pentru drepturile omului. Germania retrage totodată forţe din baza aeriană Incirlik după ce Ankara a limitat accesul politicienilor germani.

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat că represiunea post-loviturii de stat, în care au fost reţinute 50 000 de persoane şi au fost concediate sau suspendate 150 000 de oameni din sistemul judiciar, jurnalism, mediul academic şi alte sectoare a fost necesară pentru a aborda ameninţările de securitate adânci, potrivit agenţiei.

Criticii interni şi străini îl acuză pe Tayyip Erdogan că foloseşte starea de urgenţă ca acoperire pentru a elimina opoziţia şi pentru a-şi întări puterea. Germania şi-a întărit poziţia faţă de Turcia, îndemnând cetăţenii să fie precauţi dacă călătoresc acolo şi ameninţând cu măsuri care pot să împiedice investiţiile germane, conform sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb