MINISTRUL TURISMULUI: "Avem nevoie de un sistem de garantare care să suporte inclusiv costurile de repatriere"

G.F.
Companii / 18 decembrie 2017

Mircea Titus Dobre (Sursa foto: Facebook)

Mircea Titus Dobre (Sursa foto: Facebook)

Este nevoie de un sistem de garantare pentru pachetele de servicii turistice care să suporte inclusiv costurile de repatriere, în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, a declarat astăzi Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

"Trebuie să ne gândim la cetăţeni. Prioritatea numărul 1a Ministerului Turismului este siguranţa turistului român. În acest sens, avem nevoie de un sistem de garantare pentru pachetele de servicii turistice corect, unitar şi eficient, care să suporte inclusiv costurile de repatriere, în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute. Este obligaţia statului român să vină cu măsuri specifice, având în vedere că nu s-a realizat nimic de mai bine de 20 de ani în acest domeniu. Legea privind garantarea pachetelor de servicii turistice reprezintă temeiul legal primar, temei ce va fi urmat de normele de aplicare, sub formă de Hotărâre de Guvern. Doar agenţiile de turism organizatoare care obţin pentru prima oară o licenţă vor suporta contribuţia iniţială, iar nivelul nu poate fi mai mic de 2.000 de euro. Agenţiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turişti şi vor depune o declaraţie în acest sens pentru a avea o evidenţă transparentă a nivelului de încasări, pe baza căreia se va calcula cuantumul contribuţiei la fond. Nu se va închide nicio agenţie din cauza apariţiei acestui fond", a declarat ministrul Turismului, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Astăzi a avut loc o dezbatere publică, condusă de Ministrul Turismului, domnul Mircea Titus Dobre, cu reprezentanţii Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România (APTR), pe tema Fondului de garantare a pachetelor turistice, întâlnire la care a participat şi Directorul General al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), domnul Alexandru Petrescu.

Ministrul Turismului a punctat faptul că Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2017 pentru modificarea Ordonanţei nr. 107/1999 a venit în contextul necesităţii transpunerii Directivei Europene 90/314/CEE, termenul de remediere a deficienţelor constatate de Comisia Europeană fiind 31.12.2017. Legea reprezintă temeiul legal primar, acţiune premergătoare realizării normelor de aplicare ce vor fi supuse şi dezbaterii publice, concretizate ulterior sub formă de Hotărâre de Guvern. Normele de aplicare vor reglementa aspectele privind mecanismul de funcţionare şi administrare a Fondului de garantare şi vor fi dezvoltate de Ministerului Turismului şi de FNGCIMM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb