Ministrul Turismului, Bogdan Trif, candidează la vicepreşedinţia PSD

Ziarul BURSA #Politică / 7 martie 2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, lider al social-democraţilor din Sibiu, va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, potrivit unui comunicat al organizaţiei judeţene a PSD.

Politicianul a declarat: "În momentul în care am preluat conducerea organizaţiei PSD Sibiu, principalul meu obiectiv a fost să construiesc o echipă credibilă, puternică şi care să reprezinte o forţă pentru Partidul Social Democrat. Aşa s-a şi întâmplat: pentru prima dată PSD Sibiu a primit recunoaşterea la nivel naţional prin numirea a doi miniştri secretari de stat şi, tot în premieră pentru organizaţia noastră, am obţinut şi un portofoliu de ministru, respectiv cel al Turismului. Este timpul pentru următorul pas pentru PSD Sibiu, aşa că am decis să candidez pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional".

El a spus că îşi doreşte să fie unul dintre liderii care vor reprezenta Regiunea 7 Centru: "Este o provocare atât pentru mine, cât şi pentru Organizaţia PSD Sibiu, care astfel mai urcă o treaptă în ierarhia organizaţiilor PSD din ţară. Sibiul începe să fie cu adevărat important pe harta politică".

Social-democratul este convins că va avea susţinerea majorităţii colegilor săi din Sibiu, Braşov, Mureş, Alba, Harghita şi Covasna, care vor decide prin vot direct alegerea liderilor Regiunii 7 Centru.

Conform unei decizii luate în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CEX), fiecare regiune de dezvoltare va fi reprezentată în noua structură de conducere a PSD de câte doi vicepreşedinţi, iar unul trebuie să fie obligatoriu din partea organizaţiei de femei a formaţiunii politice.

Joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, vor fi validate propunerile de candidaturi ale vicepreşedinţilor venite din partea organizaţiilor judeţene, iar sâmbătă, în cadrul Congresului Naţional al partidului, vor fi organizate alegerile pentru funcţiile de vicepreşedinţi la nivel naţional. Pentru alegerea acestora, din fiecare regiune vor vota doar delegaţii organizaţiilor judeţene din zona respectivă.

PSD Arad îi susţine pe Mihai Fifor şi Natalia Intotero pentru funcţiile de vicepreşedinţi

Organizaţia PSD Arad îi va susţine pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului, la congresul din 10 martie, pe Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, şi pe Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a anunţat liderul filialei, Dorel Căprar.

"Se ştie că până joi se vor putea depune candidaturile, care vor fi supuse aprobării Comitetului Executiv al PSD în cursul zilei de vineri. Pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, organizaţia PSD Arad îl propune pe Mihai Fifor. Nu vom propune niciun candidat femeie, însă pot face cunoscut că am decis să o susţinem pe doamna ministru Natalia Intotero, care va fi propusă, din câte am înţeles, de organizaţia PSD Hunedoara", a declarat preşedintele organizaţiei judeţene PSD Arad, Dorel Căprar.

În opinia liderului PSD Arad, noua structură, care prevede paritate între femei şi bărbaţi, este corectă, asigurându-se un echilibru în ceea ce priveşte reprezentativitatea, atât între regiuni, cât şi între femei şi bărbaţi, nefiind vorba despre o discriminare pozitivă, ci despre egalitatea de şanse. Judeţul Arad face parte din Regiunea Vest, alături de judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Fostul vicepremier Marcel Ciolacu îl susţine pe Marian Oprişan, pentru o funcţie de vicepreşedinte

Liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a anunţat, ieri, că nu va candida pentru niciuna din funcţiile de conducere a PSD, dar la Congresul din 10 martie îl va susţine pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, pentru o funcţie de vicepreşedinte.

"Nu am intenţionat şi, în consecinţă, nu voi candida pentru nicio funcţie de conducere în cadrul Partidului Social Democrat la Congresul Extraordinar din 10 martie. Mă onorează susţinerea şi aprecierea colegilor mei din partid, dar consider că, în acest moment, activitatea mea trebuie să se concentreze atât pe organizaţia PSD Buzău, cât şi pe ceea ce am de făcut în Parlament", a precizat marţi într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta a mai precizat că îl va susţine la Congresul din 10 martie pe preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb