ZIARUL BURSA

07 martie 2018
Ediţia din 19.10.2024
Aviz favorabil pentru scutirea de supraimpozit a operatorilor offshore, în Comisia pentru Transporturi

PROIECT AJUNS ÎN CAMERA DEPUTAŢILOR Aviz favorabil pentru scutirea de supraimpozit a operatorilor offshore, în Comisia pentru Transporturi

A.A.Companii / 7 martie 2018

Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, în şedinţa de ieri, Proiectul de Lege privind unele mă­suri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care prevede o scutire de impozit pentru operaţiunile offshore (vezi insert), dar şi ca sumele percepute până acum de la operatori să fie restituite sub formă de credit fiscal.

"Salariul mediu pentru personalul de execuţie al ACROPO - 5.139 lei"

IULIAN OFFENBERG, PREŞEDINTE AUTORITATEA COMPETENTĂ DE REGLEMENTARE A OPERAŢIUNILOR PETROLIERE OFFSHORE LA MAREA NEAGRĂ: "Salariul mediu pentru personalul de execuţie al ACROPO - 5.139 lei"

A.A.Companii / 7 martie 2018

Personalul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) va fi salarizat la nivelul maxim prevăzut pentru funcţiile publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, majorat cu până la 50%, potrivit proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.11/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/ 2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore, aflat în dezbatere în Camera Deputaţilor.

"Un miliard de euro trebuie să intre la bugetul statului în urma investigaţiilor DNA"

KOVESI: "Un miliard de euro trebuie să intre la bugetul statului în urma investigaţiilor DNA"

Anticorupţie / 7 martie 2018

Aproximativ un miliard de euro trebuie să intre în bugetul statului în urma investigaţiilor DNA, a declarat, ieri, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând: "În ultimii cinci ani, procurorii DNA au indisponibilizat bunuri şi valori de peste două miliarde de euro (...) în condiţiile în care bugetul alocat pentru a efectua inves­tigaţii a fost undeva între 2 - 2,7 milioane de euro. (...)

"Nu suntem pregătiţi pentru o confruntare reală cu fluxurile de capital"

"Nu suntem pregătiţi pentru o confruntare reală cu fluxurile de capital"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 7 martie 2018

Viitorul pieţei vitivinicole nu arată foarte bine, în opinia lui Cătălin Păduraru, Wine Ambassador în cadrul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România. Domnia sa ne-a spus, într-un interviu, că, în ceea ce priveşte comerţul internaţional cu vin, suntem deficitari la majoritatea capitolelor. "Nu suntem pregătiţi pentru o confruntare reală cu fluxurile de capital", ne-a mai spus, printre altele, domnul Păduraru.

Alegerile prezidenţiale, ecuaţie care conţine doar necunoscute

Alegerile prezidenţiale, ecuaţie care conţine doar necunoscute

Octavian DanPolitică / 7 martie 2018

Partidele politice sunt în căutare de candidaţi pentru prezidenţiale. Discuţiile legate de candidaturile pentru alegerile de anul viitor s-au intensificat în ultima lună. Cu toate acestea suntem încă departe de a putea schiţa, fie şi în linii mari, un tablou în care să apară principalii combatanţi.

Asesoft a fost controlată, indirect, de Sebastian Aurelian Ghiţă.

Tribunalul Prahova dispune intrarea în faliment a SC Asesoft

Companii / 7 martie 2018

Magistraţii de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014 şi în care zeci de autorităţi publice, firme, bănci şi companii de leasing apar în calitate de creditori.

BVB vizează includerea Sphera Franchise Group în indicele BET

A.I. Piaţa de Capital / 7 martie 2018

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vizează introducerea acţiunilor Sphera Franchise Group (SFG) în indicele BET, reiese dintr-un raport al operatorului de piaţă publicat ieri, după ce, Comisia Indicilor BVB a decis, în şedinţa trimestrială desfăşurată în data de 5 martie, ca titlurile SFG să fie puse pe "watchlist-ul" (n.r. listă de monitorizare) indicilor BET şi BET-TR.

Purcari raportează un profit de 31,7 milioane de lei, pentru 2017

Purcari raportează un profit de 31,7 milioane de lei, pentru 2017

A.I.Piaţa de Capital / 7 martie 2018

Purcari Wineries (WINE) a obţinut, anul trecut, un profit net preliminar de 31,7 milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de cel realizat în anul 2016, de 23,11 milioane de lei, în timp ce veniturile au urcat cu 38%, de la 106,8 milioane de lei în 2016, la 147 milioane de lei, se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site­-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

City of London nu susţine tipul de acord comercial cu UE avut în vedere de Theresa May

Jurnal de criză / 7 martie 2018

Premierul britanic Theresa May a spus luni că vrea ca serviciile financiare să facă parte din parteneriatul economic cu Uniunea Europeană, pe care le-a inclus în acordurile comerciale convenite cu alte state, dar aceste tratate nici măcar nu se apropie de ceea ce vrea City of London, şi anume un acord post-Brexit care să permită companiilor să desfăşoare activităţi în Marea Britanie şi UE fără să aibă nevoie de licenţe, relatează Bloomberg.

Miniaturi italiene

Cornel CodiţăEditorial / 7 martie 2018

Cornel Codiţă

Italia, noaptea alegerilor. America, noaptea oscarurilor. Cele două evenimente s-au suprapus perfect, ca într-o conjuncţie planetară. Presa noastră e suprasaturată de istoria premiilor Oscar, nicidecum ceea ce s-a întîmplat, care sunt rezultatele şi mai ales consecinţele evenimentului din Italia. Ciripiturile necontenite ale comentacilor de cîte în stele şi în soare, de pseudo evenimente care astăzi sparg gaura din centrul universului, dar care mîine iau loc, cuminţi, în neant, nu mai contenesc. Unde să mai încapă şi ceea ce contează, cu adevărat, pentru a înţelege lumea în care trăim şi din care suntem parte, noi cei rătăciţi pe insula politicii din România, încinsă de jur împrejur de cercurile de foc ale Marelui deşert al ideilor şi de apele mereu tulburi şi învolburate de furtună ale Oceanului fără de sfîrşit al oportunităţilor ratate?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 martie 2018

MACRO NEWSLETTER 7 martie 2018

Internaţional / 7 martie 2018

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în februarie 2018, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

Creştere de 0,79% pentru BET-NG

BVB Creştere de 0,79% pentru BET-NG

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 7 martie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte de o şedinţă pozitivă, în afară de BET-FI, care a stagnat, toţi indicii bursei încheind ziua de tranzacţionare în creştere, cea mai mare apreciere, de 0,79%, fiind marcată de BET-NG.

Pieţele europene urcă

BURSELE DIN LUME Pieţele europene urcă

A.V.Internaţional / 7 martie 2018

Bursele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, pe fondul diminuării, măcar pentru moment, a temerilor legate de rezultatele alegerilor parlamentare din Italia şi de un posibil război comercial global.

Ungaria şi-a repatriat rezerva de aur

Internaţional / 7 martie 2018

Banca Naţională a Ungariei (NBH) a anunţat, ieri, că a finalizat repatrierea, de la Londra la Budapesta, a rezervei de aur a ţării, informează agenţia MTI, conform Agerpres.

A fost repatriată o cantitate de aproximativ 100.000 de uncii (aproape...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo