Bursa din Kuweit îşi pregăteşte propria ofertă publică iniţială

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 martie 2018

Bursa din Kuweit îşi pregăteşte propria ofertă publică iniţială

Până la 50% din acţiuni vor fi oferite publicului şi 24% - entităţilor de stat

Kuweitul, care a fost clasificat drept piaţă emergentă de către FTSE Russell în septembrie 2017, intenţionează să vândă, în acest an, un pachet de acţiuni la Bursa de Valori din ţară - Boursa Kuwait.

Autoritatea pentru Pieţele de Capital din Kuweit realizează studii pentru oferta publică iniţială (IPO) până la sfârşitul lunii aprilie, a declarat, pentru Bloomberg TV, vicepreşedintele Mishaal Al-Usaimi, adăugând: "Vom avea un calendar foarte clar privind IPO-ul şi sperăm că vom finaliza acest proces până la sfârşitul anului".

Kuweitul a preconizat intrări de sute de milioane de dolari de la investitori după upgrade-ul din partea FTSE (la statutul de piaţă emergentă), dar în timp ce Al-Usaimi declară că interesul pentru acţiunile locale este semnificativ, atenţionează că lichiditatea "continuă să fie o problemă".

Indicele de referinţă al Bursei din Kuweit (KWSEIDX) are 156 de companii membre, dintre care cel puţin 40 s-au menţinut în alcătuirea acestuia din 2006, când Bloomberg a început să urmărească datele în materie. Indicele a crescut cu 11% anul trecut, acesta fiind cel mai important avans de după 2013, iar Bursa a înregistrat un profit anual de 3,5 milioane de dinari (11,7 milioane de dolari). Al-Usaimi a menţionat că rezultatul pozitiv din 2017 a venit după câţiva ani cu pierderi.

Vânzarea acţiunilor Bursei din Kuweit va consta într-o ofertă de până la 50% din titluri către public şi până la 24% către entităţi de stat, conform autorităţii.

Piaţa a angajat un consorţiu condus de Tri International Consulting Group pentru consultanţă în vânzarea a 44% din Boursa Kuwait către un operator bursier străin.

Două sau trei companii pot vinde acţiuni în cadrul IPO-ului, în schimbul unei sume de 80 de milioane de dinari anul acesta, conform directorului executiv al Bursei, Khaled Abdulrazzaq AlKhaled.

Bursa din Kuweit intenţionează, de asemenea, să înceapă a doua fază a reformei la 1 aprilie, ceea ce va include clasificarea acţiunilor în trei categorii, în funcţie de capitalizarea de piaţă şi volumul tranzacţiilor, a mai spus oficialul Boursa Kuwait.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In noiembrie-decembrie, 2018, va fi randul BVB sa fie declarata piata emergenta, capitalizarea si lichiditatea sunt in crestere, valoarea companiilor de pe piata principala a trecut de 40 miliarde de euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb