DOCUMENT AL COMISIEI EUROPENE, VĂZUT DE BLOOMBERG UE vrea să taxeze cu 25% diverse importuri din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 martie 2018

Uniunea Europeană (UE) intenţionează să aplice taxe vamale pentru importuri de 2,8 miliarde de euro (3,5 miliarde dolari) din SUA, de la tricouri şi whisky, la motociclete, dacă preşedintele american Donald Trump va continua planul său de a impune tarife de 25% pentru achiziţiile de oţel din exterior, conform Bloomberg.

Un document al Comisiei Europene, obţinut de Bloomberg News, arată că UE intenţionează să aplice taxe vamale la o gamă de bunuri de consum, produse agricole şi oţel, importate din SUA. Potrivit sursei, Comisia a dis­cutat măsurile în cauză cu reprezentanţii guvernelor blocului comunitar în cadrul unei întâlniri care a avut loc luni seara, la Bruxelles.

Amintim că, săptămâna trecută, Trump a anunţat că va impune tarife de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu. Informaţia a provocat scăderea preţurilor acţiunilor companiilor din domeniu, investitorii pregătindu-se pentru posibilitatea de­clanşării unui război comercial.

Peter Navarro, cel care conduce biroul pentru politica de comerţ de la Casa Albă, a spus că, deşi ar putea exista unele excepţii de taxare pentru anumite utilizări ale produselor vizate, nu va exista niciun fel de scutire pentru ţări.

OMC: "Există riscul declanşării unei recesiuni profunde"

Directorul general Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, le-a cerut statelor membre "să prevină căderea primelor piese de domino" ale unui război comercial şi a avertizat că există riscul real al unei escaladări a barierelor comerciale şi al declanşării unei recesiuni profunde.

De menţionat că UE, Mexic, Japonia, Australia, China, Coreea de Sud, Brazilia, Norvegia, Canada, India şi Venezuela au avertizat în legătură cu efectul măsurii lui Trump şi le-au cerut Statelor Unite să se mai gândească.

Goldman Sachs critică intenţia lui Trump

Banca americană de investiţii Goldman Sachs Group Inc. a criticat planul lui Donald Trump, menţionând că acesta riscă să creeze daune celei mai mari economii din lume.

"Taxele de import vor face Statele Unite mai puţin competitive, prin creşterea preţurilor materiilor prime", a precizat banca americană, adăugând: "Impunerea taxelor la toate importurile de oţel şi aluminiu va avea un impact economic mai ridicat asupra Canadei, Mexicului şi UE, şi în mod ironic, va diminua impactul asupra Chinei şi Rusiei".

Producătorii auto europeni cer SUA să reconsidere introducerea tarifelor la importurile de vehicule

Producătorii auto europeni i-au cerut preşedintelui american Donald Trump să reconsidere introducerea tarifelor la importurile de vehicule fabricate în Uniunea Europeană, pe fondul temerilor privind un război comercial.

"Producătorii europeni nu doar exportă maşini în SUA, ei au fabrici importante acolo, furnizând locuri de muncă pe plan local şi generând venituri din taxe. Într-adevăr, cele mai mari fabrici ale unor producători auto europeni nu sunt în UE, ci în SUA", a afirmat Erik Jonnaert, secretar general al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), adăugând: "Comerţul internaţional este un pilon de bază al competitivităţii industriei auto europene".

La rândul său, Hakan Samuelsson, directorul general al Volvo Cars, a afirmat: "Dacă privim în ansamblu, cred că toată lumea va realiza că deschiderea şi comerţul liber sunt benefice tuturor".

Comerţul auto între UE şi SUA reprezintă aproximativ 10% din comerţul total dintre cele două regiuni. SUA sunt cea mai mare destinaţie pentru exporturile de maşini din UE, iar Statele Unite au fost, anul trecut, al treilea mare exportator auto către blocul comunitar, reprezentând 15% din importurile generale ale UE, conform ACEA.

Executivul comunitar a prelungit cu încă cinci ani actualele taxe antidumping impuse la ţevile laminate şi oţelul rezistent la coroziune provenite din China.

Taxele, impuse iniţial în 2011, variază de la 48,3% la 71,9%, asigură condiţii de concurenţă echitabile şi oferă suficient spaţiu pentru producătorii UE din Franţa, Spania şi Suedia.

Preşedintele Donald Trump a sugerat, în această săptămână, că tarifele vamale pentru importurile de oţel din Canada şi Mexic depind de realizarea unui nou acord comercial cu aceste ţări.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb