Tribunalul Prahova dispune intrarea în faliment a SC Asesoft

Ziarul BURSA #Companii / 7 martie 2018

Asesoft a fost controlată, indirect, de Sebastian Aurelian Ghiţă.

Asesoft a fost controlată, indirect, de Sebastian Aurelian Ghiţă.

Într-un alt proces, compania are interdicţie de dizolvare sau lichidare

Magistraţii de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014 şi în care zeci de autorităţi publice, firme, bănci şi companii de leasing apar în calitate de creditori. În paralel, într-un alt dosar, există interdicţia privind iniţierea procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de S.C. Asesoft International S.A, măsura fiind dispusă ca urmare a solicitării DNA, care cercetează penal compania într-un dosar de corupţie, potrivit News.ro.

Judecătorii de la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Prahova au decis intrarea în faliment a SC Asesoft International SA, într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova în luna august a anului 2014.

Soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova spune: "Admite cererea administratorului judiciar. În temeiul art. 145 lit. A rap. la art.146 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă; Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitorului SC ASESOFT INTERNATIONAL SA. În temeiul art.145 alin. 2 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă; Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Bucureşti SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din lege,cu o retribuţie de 1.500 lei în temeiul art.145 alin.2 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului".

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare.

În acest dosar care se află pe rolul Tribunalului Prahova pe lista creditorilor figurează zeci de persoane juridice, companii şi instituţii publice, printre care ANAF, Direcţia generală de administrare a Marilor Contribuabili, Banca de Export Import a României Eximbank SA, direcţiile de taxe şi impozite locale din sectoarele 1 şi 6, oraşele Sinaia şi Băicoi, comuna Ariceştii Rahtivani, toate din judeţul Prahova, Veolia Energie Prahova, furnizor de agent termic, precum şi bănci, companii de leasing, firme de software sau cu alte domenii de activitate.

Decizia privind intrarea în faliment a Asesoft International a fost luată în contextul în care în 25 ianuarie magistraţii Tribunalului Prahova au prelungit din nou interdicţia privind iniţierea procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A., măsura fiind dispusă ca urmare a solicitării DNA, care a deschis un doar penal în care cele două firme sunt inculpate alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi de alte persoane.

Iniţial, interdicţia privind lichidarea celor două firme a fost dispusă la sfârşitul lunii martie a anului trecut, ulterior măsura fiind prelungită la fiecare 60 de zile.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce sa o mai dam cotita? Aceasta este una dintre firmele infiintate de serviciile secrete in baza unei hotarari de guvern din vremea lui Bombonel. Astfel de firme au siluit asa zisa economie de piata in sensul ca nimeni nu avea castig intr-o licitatie la care ar fi participat si Asesoft. Si cate astfel de firme inca mai sunt in toate domeniile ...nici nu vreau sa ma gandesc. Deci, deocamdata asa zisa economie de piata reala mai are de asteptat...acum avem de-a face cu economia de piata originala.

    1. Corect, suntem economie de piata! ca la piata: pe toate tarabele, merele, perele si toate celelalte sunt la acelasi pret, cel "dictat" de cartelul smenarilor pietei. Cand, intr-o piata din Ardeal vine taranul din Dabuleni sa-si vanda pepenii, mai marele smenarilor ii pune repede in vedere: la atata vinzi, daca vrei sa ramai in aceasta piata!. Si uite asa cultivatorul de pepeni, in loc sa-si vanda repede si la un pret rezonabil marfa, se coace saptamani bune in piata, toata vara, in loc sa fie acasa, pe teren. Unde mai pui si cotizatia la Administratia pietei; doar ei fac verificarile...........  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb