Ministrul Varujan Vosganian a înmânat la Cluj "despăgubiri" la "Transelectrica"

Andrada Roman
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2007

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Treizeci şi două de persoa­ne au primit sâmbătă la Cluj-Napoca, din partea ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, adeverinţe care atestă că sunt acţionari la Fondul Proprietatea, mai precis la "Transelectrica".

Oamenii au fost astfel despăgubiţi pentru unele proprietăţi pe care le-au pierdut în timpul regimului comunist. Este a doua acţiune de acest gen a ministrului Vosganian, prima având loc cu câteva zile în urmă, la Bucureşti. Potrivit lui Varujan Vosganian, valoarea acţiunilor "Transelectrica" este de 31,5 lei/acţiune, dar preţul lor la Bursă este de 47 de lei. Noii acţionari la "Transelectrica" nu vor putea însă vinde timp de şase luni aceste acţiuni. Varujan Vosganian a dat asigurări că vor fi soluţionate, până la sfârşitul anului, toate cele 700 de dosare care există la minister pentru acordarea de despăgubiri. Ministrul a arătat că 570 de dosare au fost deja rezolvate şi oamenii vor primi acţiuni la "Transelectrica". De altfel, 100 dintre beneficiari au şi intrat în posesia adeverinţelor.

De asemenea, cei care au optat pentru compania "Transgaz" vor beneficia şi ei de aceste acţiuni începând cu luna februarie a anului viitor. Vosganian a mai spus: "Am readus Fondul Proprietatea pe linia corectă şi am făcut modificările legislative astfel că, după adunarea generală a acţionarilor din luna august vom da şi primele dividende. Mai mult, până în martie anul viitor, fondul va deveni o realitate pe piaţa de capital şi va fi listat la bursă". La nivelul întregii ţări, despăgubirile sub formă de acţiuni care se vor acorda se ridică la circa 25 de milioane de euro.

În cadrul ceremoniei de sâmbătă, la Cluj Napoca, au fost practic cedate 100.000 de acţiuni Transelectrica în valoa­re de 3,15 milioane de lei.

Varujan Vosganian a mai precizat, în prezent, că se lucrează împreună cu reprezentanţii CEC şi la o listă definitivă a păgubiţilor Dacia. Minis­trul a dat asigurări că şi cei aflaţi în această situaţie îşi vor primi banii în prima jumătate a anului viitor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Autorul articolului este total dezinformat! Confunda Fondul Proprietatea cu despagubirile pentru Titluri de Valoare Nominala. Este timpul ca Bursa sa inceapa sa informeze corect cititorii, care sunt si asa confuzati de situatia politica generala din tara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb