Minoritarii au făcut scandal din cauza ofertei de retragere, la Adunarea Generală Unicredit Bank

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 aprilie 2016

Minoritarii au făcut scandal din cauza ofertei de retragere, la Adunarea Generală Unicredit Bank

AGA a aprobat distribuirea de dividende de 111,02 milioane de lei

Acţionarii minoritari ai Unicredit Bank au făcut scandal la Adunarea Generală de vineri, din cauza ofertei de retragere pe care au primit-o, recent, de la bancă, de 17,541 euro pentru o acţiune, despre care spun că este sub preţul la care au investit.

Mihail Nicolaevici, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Investitorilor, ne-a spus: "Fiecare AGA (n.r. la Unicredit Bank) începe cu scandal şi se termină cu un «fâs». Unii acţionari, probabil, se vor retrage, chiar şi la acest preţ scăzut, pentru că sunt în vârstă, unii nu au cui să lase moşterniere. Norocul Unicredit! În august, la finalizarea ofertei, vom evalua câţi minoritari mai rămân acţionari şi continuă lupta. Din cei pe care îi ştiu eu, vor rămâne cel puţin 100-200. Oferta Unicredit este de neînţeles, în condiţiile în care banca se laudă că merge bine. Asta e companie? Să dea, după 25 de ani, mai puţin decât investiţia?"

Conform unor surse prezente la AGA, acţionarii s-au impacientat când au aflat că din preţul de 17 euro per actiune, unii trebuie să plătească impozit 16% şi contribuţii la sănătate 5,5%. "Dan Pascariu (n.r. preşedintele băncii) a explicat că banca va calcula fişa de portofoliu prin care banca va exprima costul actualizat la care s-au dobândit acţiunile, pentru a ajuta la întocmirea declaraţiei de impozit", ne-a spus un acţionar, prezent la şedinţă.

De asemenea, minoritarii nu au fost mulţumiţi nici de propunerea de dividend făcută de bancă: distribuirea a 50% din profitul net, respectiv 111.027.489 lei, care vor fi platite cel mai târziu până la 30 iunie 2016.

Micii acţionari, care mai au aproximativ 4,5% din acţiunile băncii, sunt în conflict cu Unicredit de ani de zile.

Banca Comercială Ţiriac a fost fondată în 1991 de omul de afaceri Ion Ţiriac. Ea a fuzionat în 2006 cu banca austriacă HVB, care a fost preluată pe plan extern de UniCredit Bank. În 2007, a avut loc fuziunea HVB Ţiriac cu UniCredit Bank, rezultând UniCredit Ţiriac Bank.

Banca a anunţat, în iunie 2015, că ia în considerare să le facă o ofertă minoritarilor, după ce i-a asigurat exit-ul lui Ion Ţiriac. UniCredit Bank Austria AG a achiziţionat acţiunile reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank SA deţinute de Ţiriac Holdings Ltd., majorându-şi astfel capitalul deţinut în cadrul UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,6%, la 95,6%.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Bancile si actionarii majoritari isi bat joc de minoritari pe o piata reglementata de ASF!!

    Concluzia??

    ASF nu face nimica pentru minoritari! 

    1. Nu te opreste nimeni sa te faci majoritar, fa-te majoritar si o sa-ti convina - atunci o sa mergi pe mana cu ASF-ul si cu cei puternici!

      la cite banci s-au falimentat si inoritarii au pierdut tot,astia tot mai dau ceva;in plus ramai cu experienta.cine mai face ca mine,ca mine sa pateasca.

      Cind a facut Tiriac exit trebuia sa vinzi si tu si toti minorittarii. Acuma suporti consecintele ---> iei ce primesti.

      Cind Tiriac a format banca a stiut sa informeze toata lumea ca actiunea costa 1000 $US adica 35000 lei la acea vreme, acum de ce nu a informat toata lumea care a avut incredere in el ca vinde si la cit vinde?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb