Acţionarii minoritari ai "Navrom" (COVG) se plâng că întâmpină noi probleme, în procedura de delistare a companiei, în contextul desfiinţării Rasdaq, acuzând că procesul este tărăgănat.
Recent, Registrul Comeţului a desemnat un evaluator din cadrul ANEVAR pentru stabilirea preţului care urmează să fie oferit acţionarilor pentru retragerea din "Navrom", după ce expertul numit anterior a renunţat, ca urmare a constatării incompatibilităţii sale.
Compania a informat, pe 11 martie, că a prezentat evaluatorului desemnat, Ion Ardeleanu, toate documentele necesare pentru întocmirea raportului de evaluare.
Pe 13 martie, "Navrom" a informat că a primit, pe 12 martie, la ora 19.41, oferta evaluatorului, care presupune un termen de realizare a raportului de 40 de zile de la data încasării avansului din onorariul solicitat. Compania anunţă că a plătit acest avans, pe 13 martie.
Micii investitori spun că Rezoluţia ORC nr. 1487 din 12 februarie 2015, de numire a evaluatorului, stabileşte ca termen de efectuare a evaluării data de 12 martie 2015, însă în această zi, Ion Ardeleanu abia îşi transmite oferta către societate.
Minoritarii invocă şi Regulamentul 17/2014 al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), de aplicare a legii de desfiinţare a Rasdaq, care precizează că "expertul autorizat independent desemnat efectuează demersurile necesare în vederea finalizării raportului privind preţul în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la desemnare".
Potrivit micilor acţionari, pe lângă faptul că s-au pierdut 12 zile, prin desemnarea expertului incompatibil Gheorghe Negoescu, acum, se împinge termenul cu 40 de zile faţă de termenul dat de ONRC şi cu aprope o lună faţă de cel în care ar fi fost obligat evaluatorul să facă raportul, potrivit regulamentului ASF.
"Problema este că, după aceste mişcări (numirea lui Negoescu incompatibil şi amânarea cerută de Ion Ardeleanu exact la expirarea termenului dat de ORC Galaţi), devine din ce în ce mai evident că acolo lucrurile nu sunt în ordine", ne-au transmis unii acţionari, care adaugă: "Având în vedere că Navrom a convocat AGA de bilanţ cu 12 zile mai devreme decât anul trecut (pe 30.03.2015), amânarea are ca scop ca raportul de evaluare să ia în calcul noile rezultate financiare".
"Navrom" este controlată de grupul Transport Trade Services (TTS), deţinătorul unei participaţii de 87,4%, potrivit celor mai recente date disponibile pe bursă, de la mijlocul anului trecut. Grupul TTS este controlat de omul de afaceri Mircea Mihăilescu şi deţine, pe lângă Navrom, şi compania de transport feroviar "Transfer International Spedition".
În 2012, International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a intrat în acţionariatul Transport Trade Services (TTS), printr-o investiţie de 12 milioane de euro, de tip private equity, conform mass-media.
Potrivit informaţiilor de la Registrul Comeţului, IFC figurează în continuare cu o deţinere de 9.9987% din TTS, alături de alţi acţionari persoane fizice. Mircea Mihăilescu are o deţinere de 45,89% din TTS.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.03.2015, 14:06)
Micii investitori sa faca gura mica ca (cacofonie binevenita) nu is la putere. Sa faca bine si sa mearga la poarta firmei si sa cersesca banii. S-ar putea sa nu ii primeasca dar actionarul majoritar va fi, banuiesc, incantat. Imi este greata, sila si scarba...cred ca trebuie sa consult un doctor...