Mioara Popescu, Idea Bank "Rentabilitatea activelor noastre este sub nivelul taxei pe activele bancare"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 februarie 2019

Mioara Popescu, Sursa foto: Facebook

Mioara Popescu, Sursa foto: Facebook

"Listarea băncii este un obiectiv pentru următorii ani", a spus directorul Idea Bank

Rentabilitatea Activelor (ROA) Idea Bank se află sub nivelul prognozat pentru taxa pe activele bancare în funcţie de indicele ROBOR, de 1,2% pe an, măsură prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului n.r. 114/2018, a spus ieri, Mioara Popescu, preşedinte executiv al băncii, în cadrul conferinţei ce a marcat intrarea la tranzacţionare a emisiunii de obligaţiuni Idea Bank (IDB24E), pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare al BVB.

Oficialul Idea Bank a declarat: "Sper că până la urmă raţiunea va învinge în toată această situaţie (n.r. creată de măsurile din OUG 114/2018). Suntem afectaţi precum întregul sistem bancar şi, în cazul nos­tru, Rentabilitatea Activelor se află sub nivelul prognozat pentru taxe (n.r. pe activele bancare)".

De asemenea, Mioara Popescu a precizat că, la nivelul conducerii băncii se are în vedere listarea Idea Bank la BVB.

"Depinde foarte mult şi de contextul economic, dar într-adevăr este unul dintre obiectivele noastre pentru anii următori (n.r. listarea Idea Bank)", a declarat oficialul instituţiei de credit, care a adăugat: "În anul viitor vrem să fim mai activi pe piaţa IMM-urilor, vom miza în continuare pe digitalizare, atât în ceea ce priveşte produsul de economisire cât şi cel de creditare şi, de asemenea, ne-a propus creşterea vizibilităţii băncii în teritoriu".

Legat de emisiunea de obligaţiuni Idea Bank, Daniela Secară, director general adjunct al BT Capital Part­ners, intermediarul operaţiunii, a declarat: "Suntem la a şasea emisiune decontată în euro pe piaţa de capital din România şi prima emisiune în euro pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare. Vorbim despre un plasament privat care a avut loc la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, înainte de Ordonanţă. Plasamentul a fost adresat unui număr limitat de investitori calificaţi, discuţiile începând undeva în luna septembrie".

Emisiunea de obligaţiuni Idea Bank cuprinde 5.000 de obligaţiuni subordonate, negarantate, neconvertibile, cu o valoare nominală de 1.000 de euro, în sumă totală de cinci milioane euro. Titlurile, ce au scadenţa în decembrie 2024, au o dobândă fixă, de 8,5% pe an, plătibilă semestrial.

Idea Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare poloneze. Idea Bank Grup România este format din Idea::Bank (banca) şi filialele acesteia Idea Leasing, Idea Broker de Asigurare, Idea Investment şi Idea Finance IFN. Produsele şi serviciile sunt destinate atât persoanelor fizice, cât şi IMM-urilor, Grupul mizând pe dezvoltarea noilor tehnologii (internet şi digital banking) şi având o răspândire teritorială selectivă, operând cu 34 sucursale bancare şi cele 8 puncte de lucru ale companiei de leasing la nivel naţional.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 8,5 % / an la obligatiunile oferite de voi in euro ? E prea mult ! Practic asa se scoate profitul afara din firma . Ca nu ati inventat nici roata. Doar luati un model de business si il aplicati mai departe, si asta nu pe banii vostri. Toate aceste costuri le transferati clientilor, practic nu sunteti decat o firma copy-paste, la fel cum firmele chinezesti copie produse gandite de altii si se lauda cu nu stiu ce produs. Fraieri sa fie ! De asta aveti nevoie de un ROBOR mare.

    1. Obligatiunile sunt negarantate, iar Idea e o banca mult mai mica în comparație cu TLV sau BRD, de unde si dobânda mai mare. Daca ar fi fost de 4 la suta era bine?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb