Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 16 iunie 2016

Mircea Băsescu

Mircea Băsescu

Actualizare 12:37 Traian Băsescu: "Fiind o decizie definitivă, nu comentez condamnarea fratelui meu"

Fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, a scris pe pagina sa de Facebook, după condamnarea fratelui său la patru ani de închisoare cu executare, că nu va comenta decizia instanţei pentru că este definitivă.

"În privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut niciun comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu. Este o hotărâre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată, din câte înţeleg", a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

----------

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat astăzi la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă, transmit televiziunile de ştiri.

Marian Căpăţână, inculpat în acelaşi dosar a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă, potrivit Digi24.ro. Instanţa a decis, de asemenea, confiscarea sumei de 265.000 de euro.

În primă instanţă, magistraţii îl condamnaseră pe Mircea Băsescu tot la patru ani de închisoare cu executare.

El va sta după gratii un an şi două luni, pentru că a petrecut o lungă perioadă de timp în arest preventiv şi arest la domiciliu.

Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu şi, ulterior, cu controlul judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. URAAAAAAAAAAAAAA

    1. Parca era o facatura a antenei 3. Parca Voiculescu ii daduse bani lui Bercea sa-l manjeasca pe incoruptibilul frate de presedinte care n-a facut trafic cu armament.

    Cat o sa stea dupa gratii..;dar daunele??

    Hai Codruta k.DNA.

    Ce oameni rai. Si era un baiat asa bun. Fuuuk

    Face inchisoare cateva luni si ramane cu bani.Mai bine recuperau banii in toate cazurile de furt,inselaciune etc.

    Reducerea rezervelor minime a fost realizata sub pretextul ca trebuie sa ne apropiem de zona euro ...Dupa ce le-am redus nu ne mai intereseaza moneda europeana. Mircica promite marea cu sarea si lasa partenerul cu buza umflata dupa dictonul si batut si cu banii luati :-) Isaura la Antena 3 este mirabolanta in momentul cand spune ca a inceput sa si dea seama ca ceva NU E LEGAL:-)...E ca si cum ai schimba valuta pe Calea Victoriei in anii 90 si te trezesti cu un teac de ziare...Daca ar fi avut putina cultura financiara ca domnul Mobius ar fi trebuit sa ceara o chitanta atunci cand a dat banii si scria pe ea FELDFORSCHUNG, adica cercetare de proximitate :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb