Mircea Geoană a dat semnalul unui alt PSD

Ziarul BURSA #Politică / 4 mai 2006

Ziua de 3 mai a reprezentat pentru liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, ziua în care a dorit să dea un semnal, opiniei publice, în privinţa modernizării şi europenizării Partidului Social Democrat. Pentru aceasta, social-democraţii au lansat proiectul "România - Generaţia 2008" care vizează lansarea pe piaţa politică a unei noi generaţii de politicieni care să ocupe, în cadrul a trei eşaloane, viitoarea echipă de guvernare.

Evenimentul a avut loc în prezenţa preşedintelui Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Poul Nyrup Rasmussen, care şi-a exprimat susţinerea pentru ca social-democraţii români să revină la guvernare.

Într-un amplu discurs, liderul social-democrat le-a explicat celor care doresc să contribuie la modernizarea, înnoirea şi promovarea PSD pe un drum european că trebuie să muncească pentru partid şi pentru colegii de partid. "Proiectul generaţiei 2008 este deschis pentru cei competenţi care trebuie să treacă însă şi testul moralităţii. Îmbrăcaţi cu mîndrie culoarea stîngii româneşti care are foarte multă competenţă şi oameni valoroşi", a afirmat Geoană.

El a anunţat că social-democraţii care merg alături de echipa PSD pot deveni, de acum înainte, direct membri ai PES, în condiţiile în care socialiştii europeni şi-au exprimat întreaga disponibilitate privind modernizarea celui mai mare partid de stînga din România.

Principalul mesaj pe care preşedintele PES a dorit să-l aducă social-democraţilor români a fost de încurajare pentru modernizarea partidului la nivelul cerut de Uniunea Europeană în vederea recîştigării viitoarelor alegeri.

Mircea Geoană şi-a reiterat criticile la adresa actualei puteri: "Coaliţia nu funcţionează, iar guvernul se cîrîie în fiecare zi. Puterea îşi bate joc de interesul ţării prin discursuri găunoa-se lipsite de soluţii pentru cetăţeni".

Pe data de 3 mai ar fi trebuit să aibă loc un alt eveniment: continuarea dezbaterii legate de Polul Social, platformă care să coaguleze formaţiunile de stînga din România. În cursul săptămînii trecute, Ion Iliescu - unul dintre iniţiatorii proiectului - a anunţat amînarea aces-tei dezbateri în condiţiile vizitei în România a preşedintelui PES. Ion Iliescu şi Mircea Geoa-nă au găsit nepotrivită acea manifestare în contextul în care inundaţiile continuă să afecteze populaţia. Geoană a dorit să se delimiteze de celălalt iniţiator, preşedintele Forţei Democrate, Petre Roman, susţinînd că acest proiect nu poate avea loc decît în interiorul PSD.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb