MIRCEA GEOANĂ: "Dacă ajung premier, desfiinţez mamutul contraproductiv de MEF"

C.D.
Ziarul BURSA #Companii #Fondul Proprietatea / 18 septembrie 2008

"Dacă ajung premier, desfiinţez mamutul contraproductiv de MEF"

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, în cadrul unui eveniment pe energie, că una dintre primele măsuri pe care le va adopta dacă va ajunge premier va fi desfiinţarea Minis­terului Economiei şi Finanţelor (MEF), pentru a crea un minister al energiei şi resurselor.

În opinia sa, în actuala structură, "MEF este un mamut contraproductiv", iar actuala politică energetică a ţării este făcută de către AVAS.

"Nu este normal ca, atunci când iei decizii strategice, politica energetică să fie făcută de cei chemaţi să vândă şi nu de profesionişti", a afirmat Geoană, citat de Agerpres, care a precizat că, "rolul istoric al AVAS s-a cam terminat".

Preşedintele PSD a criticat şi Fondul Proprietatea, care, a spus el, înglobează 5 miliarde de euro de la acţiuni ale unor companii profitabile precum Petrom sau Romgaz şi ar prejudicia astfel cu 20% bugetul de stat.

Geoană a îndemnat autorităţile române să ia în calcul că bursa de la Moscova s-a închis şi să nu mai ţină activele statului într-un fond privat. "Pledez pentru reintrarea activelor în zona statului iar Guvernul are o poziţie schizofrenică asupra politicii energetice", a declarat Geoană, care a reafirmat necesitatea adoptării unei strategii energetice la nivel naţional.

Participanţii la dezbateri au pledat şi pentru continuarea investiţiilor din sectorul nuclear, respectiv pentru întărirea investiţiilor la unităţile 3 şi 4 de la centrala nuclear-electrică de la Cernavodă.

În acest context, Mircea Geoană a apreciat că România a pierdut, în doi ani, "competiţia cu Bulgaria", care şi-a construit între timp centrala de la Belene, în timp ce investiţiile de la Cernavodă au stagnat.

Geoană a mai susţinut că Guvernul nu a armonizat, până în prezent, legislaţia cu privire la consumatori cu normele europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb