MIRCEA GEOANĂ, DESPRE AVIONUL DETURNAT LA MINSK: ''Piraterie la nivel de stat''

G.U.
Politică / 31 mai 2021

''Piraterie la nivel de stat''

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a condamnat, astăzi, deturnarea avionului Ryanair de regimul din Belarus, despre care spune că se poate încadra la categoria "piraterie la nivel de stat", transmite Digi24. Mircea Geoană spune că Alianţa Nord-Atlantică face apel la Belarus pentru eliberarea jurnalistului Roman Protasevici şi a iubitei acestei, rusoaica Sofia Sapega.

"Consiliul Nord Atlantic a condamnat în termeni puternici aterizarea forţată în Belarus de săptămâna trecută. Această aterizare forţată a unui avion civil a pus în pericol vieţile pasagerilor şi a echipajului. Acest gest este inacceptabil şi violează normele ce guvernează Aviaţia civilă. Acest gest poate fi introdus în categoria pirateriei la nivel de stat.

Secretarul general adjunct al NATO spune ce este "un incident ce ne arată modul în care regimul de la Minsk se opune principiilor democratice fundamentale", notează sursa citată.

"Suntem în măsura să salutăm deciziile pe care UE le-a adoptat. UE are instrumente, NATO nu are şi suntem în favoarea unei anchete internaţionale care să aducă lumină şi transparenţă în jurul acestui incident", a mai declarat Mircea Geoană.

Acesta a precizat că NATO face apel ca Belarus să ofere "drepturi fundamentale la liberă exprimare".

"Poporul din Belarus trebuie să-şi aleagă calea", spune secretarul general adjunct al NATO.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pai și atunci când UE a făcut să aterizeze avionul in care era președintele Boliviei să-l caute pe Snowden in avion, la cererea americanilor, n-a fost tot terorism de stat, ce a fost.

    De cand NATO are parteneriat MAP cu Ucraina, o tara care a facut exact, dar exact acelasi lucru in oct 2016.

     

    Ukrainian President Petro Poroshenko offered apologies for an incident involving a Belavia passenger plane, which was returned to Kyiv under the threat of scrambling fighters, the BelTA state news agency reported referencing to Belarusian President Alexander Lukashenko’s press service. 

    Un avion Belavia din Belarus a fost amenintat de avioane de vanatoare sa se intoarca la Kiev pentru ca teroristii de stat din Ucraina sa poata aresta pe un cetatean din acel avion care nu era pe placul lor. 

    1. are NATO parteneriate cu tari care practica PIRATERIA LA NIVEL DE STAT? Zi-ne Mirciulica.

      Mai bine ne-ar spune cum au spionat SUA prin NSA, aliații europeni, interceptandu-le conversațiile, mailurile și toate alea...

      Ipocrizia e maxima... 

    Hai, nu ma inebuni, mai Geonica! Dar cand erai presedintele PSD si al Senatului si te deplasai periodic in Rusia, erau bune rublele rusesti? Daca incidentul s-ar fi intamplat atunci, cand erai cu buzunare pline de ruble, ai mai fi spus ca e ''Piraterie la nivel de stat''? N-as crede!

    Ce face Geoană se numește "trădare de țară în favoarea unor puteri și interese străine", infracțiune prevăzută în fostul cod penal pe timpul lu Ceaușescu și ștearsă de escrocii politici din noul cod penal astfel încât trădarea de neam și de țară să nu mai poată fi încadrată că infracțiune.

    Practic Lukașenko a arestat un disident politic, adică fix ce voiau americanii să facă cu Snowden sau Ceaușescu cu Pacepa, e fix aceeași ciorba reîncălzită. 

    1. lasati omul in pace.este inca sub influenta razei violet.Din pozitia pe care o are va ateriza direct presedinte al romainei sustinut in alegeri de cuplu PNL-USR-PLUS.Tradarea se plTESTE NU REGESTE CI PREZIDENTAL.Omul a avut mentori buni inca din copilarie.

    Geoană, despre spionarea fara rușine a lu Merkel de către americanii de la NSA nu ai nimic de spus? Alianța NATO ce părere are despre încrederea reciprocă care ar trebui să existe între parteneri?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb