Mircea Geoană: "Federaţia Rusă, prinsă în acest război din Ucraina, nu are resurse pentru o agresiune militară"

S.B.
Politică / 30 noiembrie 2023

Mircea Geoană: "Federaţia Rusă, prinsă în acest război din Ucraina, nu are resurse pentru o agresiune militară"

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat că Federaţia Rusă foloseşte în războiul cu Ucraina, nu are resurse pentru o agresiune militară, cât şi instrumentele unui război hibrid şi anume "dezinformare, atacuri cibernetice, folosirea de cozi de topor care încearcă să slăbească încrederea noastră în drumul occidental", informează news.ro.

El a adăugat că trebuie să fim rezilienţi cu toţii, dar "trebuie să fim vigilenţi să putem discerne între ceea ce e o critică de multe ori justificată, şi ceea ce reprezintă elemente de erodare a încrederii în matca noastră occidentală"

"În mod evident, Federaţia Rusă, prinsă în acest război din Ucraina, nu are resurse pentru o agresiune militară, dar foloseşte instrumentele războiului hibrid - dezinformare, atacuri cibernetice, folosirea de cozi de topor care încearcă să slăbească încrederea noastră în drumul occidental. Trebuie să fim rezilienţi cu toţii. Instituţiile statului îşi fac datoria, dar trebuie să fim vigilenţi să putem discerne între ceea ce e o critică de multe ori justificată, şi ceea ce reprezintă elemente de erodare a încrederii în matca noastră occidentală. Sunt două lucruri profund diferite. Mişcări radicale apar în momente de mare transformare şi de anxietate publică", a afirmat Mircea Geoană, joi la Digi 24, întrebat dacă este extremismul şi curentul pro-rus o ameninţare.

Secretarul general adjunct al NATO a adăugat că, atunci când începem să ne îndoim de matca occidentală, "începem să avem probleme pe termen lung". El a îndemnat să fim relevanţi în Europa, nu să zicem că nu e bună Europa.

"Trebuie să fim atenţi, noi ca cetăţeni, la două lucruri -una este să fi frustrat, şi dacă lucrurile merg prost, e normal. Dar să fim foarte atenţi care e limita. În clipa în care ne îndoim de matca occidentală începem să avem probleme pe termen lung. Trebuie să ne uităm la cauzele care duc la nemulţumiri justificate. Şi pe mine mă frământă ce văd. Atenţie foarte mare, când îşi bagă coada altcineva, acolo, vă rog eu foarte mult, sunt lucruri pe care le-am dobândit cu greu în generaţii de sacrificii. Hai să fim mai relevanţi în Europa, nu să spunem că Europa nu e bună", a completat Geoană.

Chestionar dacă Rusia hrăneşte curentele extremiste şi eurosceptice, Geonă a răspuns: "Da, o face în mod sistematic. Acesta este un lucru evident şi cunoscut. Există o încercare de subminare a sistemului nostru democratic".

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Daca Rusia nu are resurse, atunci cum este posibil că marea ofensiva a lui Zele cu toate ajutoarele primite este fără rezultate. Razboiul asta este o mană cerească pentru industria de armament și pentru firmele care vand energia "rebotezată". Unii au profituri record, alții saracesc. Probabil că se prelungi încă 2-5 ani.

    1. Ai dreptate,nimeni nu are interes sa opreasca conflictul,

      USA,China,India castiga mult, 

      nici Rusia nu duce rau,

      si Europa pierde economic imens 

      nici și se folosește la Tiraspol imens.

      Domnule GIOANA. Romanii de rand stiu ca Romania nu o sa fie atacata niciodata de RUSIA. Pericolul,vine insa din partea celor ca tine si unele posturi tv. carora tare le-ar mai placea sa fim atacati ca sa va puteti si voi justifica argintii cu care va platesc strainii carora le-ati vandut ROMANIA pe doi lei. Daca RUSIA,prin absurd ar ataca ROMANIA si ar ocupao,cu siguranta PUTIN,te-ar numi PRESEDINTE. La fel si cu GIOVLAITORII (unii dintre ei) de la Antena 3,ar fi numiti in functii inalte in armata. Cred ca la cunostintele militare ale lui Radu Tudor,acesta ar fi numit Ministrul Apararii. George seful GALERIEI de FOTBAL at asazisului PARTID,AUR,ar fi numit PREMIER. Iata cum sunt Romanii prostiti pe fata cu PROPAGANDA DESANTATA a voastra,numai si numai ca ROMANIA sa CUMPERE toate VECHITURILE de ARME MILITARE de la noii STAPANI,ca sa faceti voi CEFELE LATE.UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE.!

      Rusia a rupt bucăți din România, mai lasă niciodată pe scări.

      Exact..!!! Războaiele astea sunt întotdeauna....pe bani

      .!!! Vrăjeala cu "valorile noastre" ... încearcă sa justifice cheltuielile demente din bugetele statelor de către o mana de îmbuibați..!!! Adică...politicieni, producători de armament, de medicamente, bancheri, etc, etc???????????? ????????????

    Naivitatea unora este demna de alunecatul e celebra coaja de banana din filmele cu Stan si Bran .In fapt Rusia sade cuminte in transee neputind trece cimpurile de mine ale ucrainienilor ba chiar mai calca si prin troaca propriilor mine plantate cu atit de mult drag .Jocul militar al Occidentului este cumva la superlativ si atinge toate elementele prin care Rusia ar fi dorit sa aduca lumea inapoi cu zeci si zeci de ani .Occidentul nu are nimic dea face sau impotriva cetatenilor rusi .Incet ,incet, acesti cetateni inteleg cine le vrea raul .Daca dorea Occidentul inarma Ucraina si lovea tinte civile (vedeti bine cum rusii o fac )din Rusia .Occidentul nu doreste asta doreste doar ca cetateanul rus sa inceapa a intelege cine ii sta in calea democratizarii si in calea imbogatirii fiecarui cetatean .Au exemple multiple de prin Orientul mijlociu .Rusia lui Putin nu mai are resursele necesare sa isi refaca echipamentele militare .Sanctiunile punctuale , confiscarile , distrugerile masive de tehnica si echipamente ba chiar si sutele de mii de morti inutili vor incepe curind sa isi arate rezultatele .Mamele Rusiei nu mai pot accepta pierderile fara rost din razboi .Copiii Rusiei nu mai pot fi aruncati in lupta si omoriti degeaba .

    1. doar doua opinii:

      1. Hrusciov a improprietarit poporul ucrainean cu multe teritorii luate ca prada de razboi ( asa este regula: invingatorul ia de la invinsi teritorii, bunuri etc ), si a dat chiar si din propriul teritoriu, pentru vitejia lor din cel de-al doilea razboi mondial ( ca si cum ti-ai da unul din copii fratelui tau ).Occidentul a incalcat pactul si propriul copil a fost subjugat ( sper sa intelegi ce vreau sa spun ), de aici " agresiune " = apararea propriului copil. si nu-ti face probleme, au cu ce dar ei apara ce era al lor, de fapt si cred ca asa va ramane; 

      2. ai vazut filmul cu apararea orasului Stalingrad, cand se duelau cei doi super-lunetisti? in deschidere era darzenia si intransigenta rusilor; 

      bine ca este domnul Putin si nu Medveedev

      ni se spune doar ce trebuie, ca la Europa Libera.  

      si in final ? iaca pozna c-am scapat-o

      Îmi place mai ales partea cu "îmbogățirea fiecărui cetățean". În ce țară se întâmplă asta, ca să ne mutăm acolo cu toții! Cât despre adus România în urmă cu zeci și zeci de ani, nu avem nevoie să ne ajute Putin, o facem noi mai bine decât ei. Ultimul șofer de taxi cu care am mers a fost inginer la un institut de proiectări mașini unelte, care nu mai există acum pentru că nu mai fabricăm mașini unelte. În schimb vindem grâu și cumpărăm aluat congelat.

      Cât despre războiul din Ucraina, Geoană nu are de ce să fie îngrijorat că ne pierdem "matca" occidentală, orice ar însemna asta. Nouă, ca și altor țări foste europene, ne priește războiul ăsta pe care în loc să-l finanțăm, îl folosim ca sursă de venituri. Mai rău o să fie când dacă se termină, indiferent cum. Deși, cel mai probabil este că o să avem iarăși graniță directă cu Rusia.  

      Eugene Rumer si Andrew Weiss de la Carnegie Endowment for International Peace au publicat in studiu in Wall Street Journalban (WSJ) 16.11.2023. in care arata ca conducatorii occidentali trebuie sa renunte la iluzia "magica" ca Ucraina poate

      invinge Rusia. Eugene B. Rumer este Senior Fellow la Institutul pentru Studii Strategice Naționale, Universitatea Națională de Apărare, Washington DC. Anterior, a lucrat la Departamentul de Stat, în cadrul personalului Consiliului Național de Securitate și la RAND.

      Rusia s-a bătut singură.

    hop si "prostanacul"....are si el opinii......

    vorbeste pe langa subiect..

    Exista o vorba: “ Gura nebunului adevar graieste.” - si nu e vorba de autorul de mai sus… ci de stiti voi cine .. Putin - Rasputin… ar trebui un test adn… sa vedem cat dd indepartati sunt inruditi… 

    si nui Rasputin ii placeau petrecerile “deocheate”, coruptia, manipularea si crimele “secrete”. 

    s c c r e t 

    Îmi pare foarte ciudat cum mulți cititori ai articolului justifică oarecum agresiunea și crimele Rusiei în Ucraina. Mulți dintre ei au fost probabil repetenți la școală sau nu cunosc istoria Rusiei. Aceasta țară și poporul rus are in ADN-ul lor dorința de a cuceri și jefui alte popoare. Din fericire corupția endemică a statului rus și economia șubrezită va duce în câțiva ani la prăbușirea ultimului imperiu din lume. Chiar dacă sunt spălați pe creier după zeci de ani de propagandă, rușii vor înțelege în final că această conducere nu este interesată de binele poporului ci doar de dorința de a-și păstra privilegiile. PIB-ul Federației Ruse, cea care, este adevărat, resurse naturale uriașe, este mai mic decât PIB-ul a doua țărișoare numite Olanda și Belgia luate împreună. Deci istoria se va repeta și se va prăbuși pentru că nu poate concura cu economia Occidentului.

    Propun noi sa fim atenti sa NU intrram in jocul letal urma scapa turma exact la sfarsit ,tocmai pentru ca cele 2 armate sunt epuizate ,si ca oameni si ca inzestrare ! Si e nevoie de carne de tun ?! Si din pacate ,vedem ca parlamentul a votat infiintarea unui centru de Operatii Speciale la Tg Mures ,la cererea Geoana Iohanis . Sincer ,asta e vanzare de tara : oamenii care rapesc suveranitatea , valorile si activele unei tari ca sa le dea altora (gratuit) in scopul de a obtine ei o gratificare personala printr o functie internationala ! Aici ar fi nevoie sa se implice procuratura dupa mine ! Prin manevrele lui Geoana suntem obligati sa o apreciem pe Sosoaca ,numai ea realizeaza pericolul in care varful politicii romanesti ne baga .

    1. Trebuie sa corectez, se pare că sunt mulți trolli ruși care postează pe aici. Ei se declară îngrijorați de soarta țării dar sunt de fapt îngrijorați că în curând nu o sa mai primească rublele pătate de sânge de la Putler, Latrov & Co.

      Doar parlamentarii aur nu au votat sau s-au abtinut la vot ceea ce ne arata deja un adevar . In romania rusofilii nu pot cistiga puterea .Centrul de comanda NATO ne va aduce doar beneficii .

    ...

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb