MIRCEA GEOANĂ: "Guvernul să plece acasă!"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 7 octombrie 2008

"Guvernul să plece acasă!"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că majorarea salariilor profesorilor nu are legătură cu riscurile economice şi macroeconomice, acestea fiind influenţate în realitate de "eşecul politicii fis­cale şi economice ale puterii de dreapta".

Domnia sa a explicat: "Dacă Guvernul nu ştie să adminis­treze ţara, să plece acasă. Dacă Guvernul nu ştie să aibă un dialog cu partenerii sociali, cu sindicatele, să plece acasă. Consiliul Economic şi Social este blocat de doi ani şi jumătate. Asistăm la eşecul unei politici economice şi financiare pe care puterea de dreapta a propovăduit-o mai ales în ultimii doi ani, iar maniera prin care Guvernul vrea acum să scape este nedemnă pentru un stat european".

Liderul PSD a susţinut că Guvernul ""vrea acum să dea vina pe PSD pe tema majorării salariilor profesorilor"", acest subiect fiind antrenat, "într-un mod curios şi nedemn", într-o dezbatere referitoare la riscurile pe care aceas­tă lege le-ar avea asupra economiei şi macroeconomiei.

Mircea Geoană a declarat: "Concluzia este că Guvernul este cel care a pus gaz pe foc şi acum se uită că bugetul este pe cale să fie incendiat.

Faptul că Guvernul nu a fost capabil să ia măsurile legate de stabilitatea macroeconomică a dat, de fapt, drumul la robinet, iar acum vede că este inundaţie. Legea privind salariile profesorilor nu are de-a face cu riscurile economice, ci politica fiscală şi bugetară a alianţei PNL-PD a fost greşită".

Acesta a exemplificat prin creşterea deficitelor bugetare şi de cont curent de câte trei ori şi a datoriei externe de patru ori în ultimii patru ani.

În condiţiile în care există frământări sociale, liderul PSD ar dori modificarea Legii nr.154 referitoare la salarizarea din domeniul public, în sensul stabilirii unor priorităţi şi, mai ales, a eliminării unor "excese gigantice" din fruntea unor regii.

"De exemplu, şeful ROMSILVA are un salariu de 10.000 de euro pe lună", a menţionat Mircea Geoană.

Liderul social-democrat a spus că ar prefera să primeas­că mai puţine sfaturi de la guvernatorul BNR referitoare la ceea ce ar trebui să facă viitorul Guvern.

"Este foarte important ca, după întâlnirea de luni a premierului cu guvernatorul BNR, atât Banca Naţională, cât şi Ministerul Finanţelor să garanteze depozitele cetăţenilor din băncile româneşti", a mai spus Geoană, citat de Agerpres.

Acesta a mai precizat că Executivul "pune la cale o păcăleală la adresa agricultorilor", în condiţiile în care se intenţionea­ză alocarea a doar 2.100 de lei la hectar ajutor pentru agricultori, în loc de 7.000 de lei la hectar - aşa cum a fost prevăzut în moţiunea simplă pe agricultură, adoptată de Senat.

Mircea Geoană a explicat: "În urma moţiunii simple pe agricultură, Guvernul a acceptat alocarea a şapte milioane de lei vechi la hectar, sprijin pentru agricultori. Avem informaţii din sistem, şi am discutat şi cu ţăranii, că în realitate nu este vorba despre 7 milioane de lei vechi, ci despre 2,1 milioane de lei vechi, ca în bancul cu bicicleta în Piaţa Roşie. Aceasta este o păcăleală la adresa agricultorilor"

Liderul social-democrat a făcut un apel către Guvern să respecte prevederea din moţiunea simplă pe agricultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb