MIRCEA GEOANĂ: "NATO va trimite săptămâna viitoare o aeronavă din flota Airborne Warning and Control System în România"

S.B.
Politică / 13 ianuarie 2023

"NATO va trimite săptămâna viitoare o aeronavă din flota Airborne Warning and Control System în România"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a scris vineri pe Facebook că Alianţa va trimite, săptămâna viitoare o capabilitate strategică în România - o aeronavă din flota Airborne Warning and Control System (AWACS), un "ochi atotvăzător din cer care va furniza României, prin NATO, informaţii critice, în timp real, despre orice mişcare tactică şi operaţională şi care va sprijini sistemul Alianţei de alertă rapidă. Cerul şi teritoriul României sunt in deplină în siguranţă!, spune Geoană, informează news.ro.

"NATO va trimite, săptămâna viitoare, o capabilitate strategică în România - o aeronavă din flota Airborne Warning and Control System (AWACS). O capabilitate extrem de performantă, aeronava AWACS poate detecta avioane de la sute de kilometri depărtare, contribuind categoric la apărarea teritoriului NATO şi, implicit, al României", anunţă secretarul general adjunct al NATO pe Facebook.

"Acest ochi atotvăzător din cer va furniza României, prin NATO, informaţii critice, în timp real, despre orice mişcare tactică şi operaţională şi va sprijini sistemul Alianţei de alertă rapidă. Cerul şi teritoriul României sunt in deplină în siguranţă!

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si bine face.

    rusii iau cele mai proaste decizii cand sunt cel mai bine prinsi la colt.

    Corneliu Vlad: O publicație americană lansează ideea că România ar putea trimite trupe în războiul din Ucraina

    „Ceea ce trebuie să facă SUA pentru a se impune în războiul proxy cu Rusia este să înroleze o coaliție de state (SUA, Polonia, România și Marea Britanie) care sunt dispuse să angajeze trupe de luptă în conflict cu înțelegerea tacită că NATO nu va participă direct la niciun război terestre cu Rusia.” 

    Iată o fraza pe care niciunul dintre noi n-ar fi vrut sa o intalnească într-o publicație. E adevărat, intr-una din ceea ce se cheama „presa alternativa”, „The Unz Review”. Și care se recomanda, pe frontispiciu, „O colecție de perspective interesante, importante și controversate, excluse în general de media pentru marele public american”. 

    Autorul articolului, Mike Whitney, sustine ca in fata situației critice în care se afla trupele regimului de la Kiev în zona orașului Soledar și a scandalului declanșat de documentele clasificate găsite în sertarele lui Biden de pe vremea când era vicepreședinte, actualul presedinte Biden se afla într-o situație critica și ar putea recurge la o diversiune (cu efecte catastrofalee), de escaladare a conflictului din Ucraina, prin trimiterea de trupe ale catorva state din NATO, intre care și Romania, în războiul din Ucraina. 

    Pare incredibila, ba chiar monstruoasa, o asemena formula diversionista, dar însuși faptul ca Romania figureaza printre statele care ar urma sa trimita trupe pe fronturile de lupta di n Ucraina indica intorsatura cât se poate de primejdioasa pe care ar putea-o lua lucrurile. Dar iată articolul, intitulat „Este Biden șantajat să trimită trupe de luptă americane în Ucraina?”: 

    * * * 

    Elitele miliardare își folosesc puterea asupra presei, a clasei politice și a opiniei publice pentru a-l constrânge pe Joe Biden să trimită trupe americane în Ucraina cu scopul de a preveni victoria Rusiei. Conservatorii idioți cred că mass-media își face treaba pentru o dată, raportând cu exactitate presupusele transgresiuni ale lui Biden. Dar adevărul este că mass-media arată pur și simplu că poate schimba partea oricând pentru a urmări agenda elitista. 

    Nimeni nu ar trebui să fie surprins că „problema documentelor clasificate” a lui Joe Biden a apărut în același timp în care un oraș cheie din Ucraina ( Soledar ) a fost eliberat de trupele ruse. Toate rapoartele recente de pe linia frontului indică faptul că armata rusă ocupă în mod constant mai mult teritoriu în partea de est a țării, în timp ce provoacă pierderi grele forțelor ucrainene supraechipate. Pe scurt, armata ucraineană este bătută rău, forțând planificatorii de război americani să-și regândească abordarea. Ceea ce trebuie să facă SUA pentru a se impune în războiul proxy cu Rusia este să înroleze o coaliție de state (SUA, Polonia, România și Marea Britanie) care sunt dispuse să angajeze trupe de luptă în conflict cu înțelegerea tacită că NATO nu va participă direct la niciun război terestre cu Rusia. Biden a respins anterior ideea de a trimite trupe în Ucraina, recunoscând că ar echivala cu declanșarea celui de-al treilea război mondial. Dar pe măsură ce scandalul „documentelor clasificate” câștigă amploare, probabil că maleabilul președinte se va încadra și va face tot ce i-ar cere instanța de politică externă. Pe scurt, clapeta documentelor este folosită de agenții de putere din culise care îl șantajează pe președinte pentru a-și urmări propriile interese înguste. 

    Majoritatea cititorilor își vor aminti că laptopul lui Hunter Biden conține o mulțime de informații legate de vasta operațiune de trafic de influență a familiei Biden. Toate aceste informații au fost suprimate în mod deliberat în mass-media pentru a deschide calea pentru victoria lui Biden la alegerile prezidențiale din 2020. Așadar, de ce – ne întrebăm – acest nou scandal a devenit știri de primă clasă în timp ce povestea laptopului era complet îngropată? Și de ce cei mai neoconiști din Senat, precum Lindsey Graham, cer un „consilier special” atunci când nu au făcut un asemenea efort pentru a dezvălui detaliile sordide aflate în laptop? 

    Senatorul Lindsey Graham (RS.C.), un membru al Comitetului pentru Justitie al Senatului, a cerut miercuri procurorului general Merrick Garland să numească un consilier special care să investigheze manipularea documentelor clasificate de către președintele Biden în timp ce era vicepreședinte... 

    „Cred că dacă credeți că este necesar un consilier special pentru a asigura publicul cu privire la manipularea documentelor clasificate de către Donald Trump, ar trebui să numiți un consilier special pentru manipularea greșită a documentelor clasificate de către președintele Biden, când era vicepreședinte”, a spus Graham într-un interviu la Fox News... 

    „Asculta Garland, dacă ai crezut că este necesar să numești un consilier special în privința președintelui Trump, atunci trebuie să faci exact același lucru în ceea ce-l privește pe președintele Biden când vine vorba de gestionarea informațiilor clasificate”, a spus Graham. 

    Deci, acum Lindsey Graham este un campion al adevărului și al transparenței? Nu mă faceti să râd. 

    Vă asigur că dacă Biden a anunțat mâine desfășurarea de trupe de luptă americane în Ucraina, Graham și-ar retrage imediat cererea pentru un consilier special. Este vorba despre Ucraina, nu despre documente clasificate sau despre comportament prezidențial potențial ilegal. Și – orice ai crede despre Biden – el nu vrea să fie președintele care începe cel de-al treilea război mondial. Din păcate, elitele care controlează mass-media, politicienii și cea mai mare parte a bogăției națiunii sunt hotărâte să extindă conflictul, motiv pentru care narațiunea din mass-media s-a schimbat dramatic în ultima săptămână. Aruncati o privire la acest scurt clip dintr-un articol de la CNN care – până acum – a promovat fără oprire meme-ul „Ucraina câștigă” în ultimele 11 luni. 

    „Situația este critică. Dificil. ”, spune un militar. 

    Militarul face parte din Brigada 46 aeriană mobilă, care lupta pentru a se menține la Soledar în fața unui asalt masiv din partea trupelor ruse și a mercenarilor Wagner... El crede că liderii militari ai Ucrainei vor abandona în cele din urmă lupta pentru Soledar și a întrebat de ce nu au făcut încă acest lucru. 

    „Toată lumea înțelege că orașul va fi abandonat. Toată lumea înțelege asta”, a spus el. „Vreau doar să înțeleg care este rostul [în lupta casă cu casă]. De ce să murim, dacă o să ne retragem oricum azi sau mâine ?”… „Nimeni nu vă va spune câți morți și răniți sunt. Pentru că nimeni nu știe sigur. Nici măcar o singură persoană”, a spus el. „ Pozițiile sunt luate și reluate în mod constant. Ceea ce a fost casa noastră astăzi, devine a lui Wagner a doua zi. ” 

    „În Soledar, nimeni nu numără morții”, a adăugat el. 

    Gata cu poveștile despre ucrainenii „prevăzatori” care îi înving pe rușii macabri. Nu. În schimb, este adevărul rece și amar: Ucraina pierde și pierde din greu. Dar cum sa explicăm această „schimbare narativă” bruscă? Și de ce le-a oferit „Washington Post” o platformă pentru doi șoimi de război mascați în lână din Administrația George W Bush, pentru a face o pledoarie pasională pentru sprijin militar de urgență cu scopul a împiedica ofensiva de iarnă a Rusiei. Fostul secretar de stat Condoleezza Rice și fostul secretar al Apărării Robert Gates fac un apel disperat, de ultimă oră, în scopul de a se acorda asistență imediată pentru a preveni prăbușirea forțelor ucrainene în Donbas: 

    „Când vine vorba de războiul din Ucraina, singurul lucru care este sigur în acest moment este că luptele și distrugerea vor continua ... deși răspunsul Ucrainei la invazie a fost eroic și armata sa a avut rezultate strălucitoare, economia țării este într-un ruine, milioane de oameni au fugit, infrastructura ei este distrusă și o mare parte din bogăția sa minerală, capacitatea industrială și terenurile agricole considerabile sunt sub controlul Rusiei. 

    Capacitatea militară și economia Ucrainei depind acum aproape în întregime de liniile de salvare din Vest - în primul rând, Statele Unite. .. În circumstanțele actuale, orice încetare a focului negociată ar lăsa forțele ruse într-o poziție puternică pentru a-și relua invazia ori de câte ori sunt pregătite. Asta este inacceptabil. 

    Singura modalitate de a evita un astfel de scenariu este ca Statele Unite și aliații săi să ofere de urgență Ucrainei o creștere dramatică a proviziilor și a capacităților militare - suficiente pentru a descuraja o ofensivă rusă reînnoită și pentru a permite Ucrainei să respingă forțele rusești în est și sud…. 

    De asemenea, membrii NATO ar trebui să ofere ucrainenilor rachete cu rază mai lungă de acțiune, drone avansate, stocuri semnificative de muniție (inclusiv obuze de artilerie), mai multe capacități de recunoaștere și supraveghere și alte echipamente. Aceste capacități sunt necesare în săptămâni, nu în luni ... Modul de a evita confruntarea cu Rusia în viitor este de a ajuta Ucraina să respingă invadatorul acum.” („Timpul nu este de partea Ucrainei”, Condoleezza Rice și Robert Gates, WVNews) 

    În mod normal, membrii în vârstă ai instituției politice sunt mai reținuți în declarații, dar nu aici. Aceasta este o disperare pură, fără rușine. Rice and Gates declară că Ucraina se află fără îndoială într-o situație dificilă, economia și infrastructura sunt în prăbușire, milioane de oameni au fugit din țară și cea mai mare parte a bogăției naturale a țarii se află sub controlul Rusiei. Este un dezastru; și este un dezastru pe care Gates și Rice vor să-l rezolve prin pomparea mai multor arme într-un stat eșuat, care nu are perspective de a câștiga războiul. Are sens? 

    În timp ce vorbim, linia frontului ucraineană se prăbușește, la fel cum se prăbușește iluzia că războaiele sunt determinate de competența serviciilor de propagandă ale cuiva. Ceea ce a mai rămas este perspectiva că rușii sunt, în esență, pe punctul de a învinge în cea mai sângeroasă și mai importantă conflagrație a acestui război, Bakhmut , nodul de transport estic care va fi probabil punctul de cotitură în campania mai largă. Când Bakhmut va cădea, ucrainenii vor fi forțați să se retragă la a treia și a doua linie de apărare, împingând războiul din ce în ce mai aproape de Nipru și apoi de Kiev. Steagul în carouri iese treptat la vedere. Dar nu mă crede pe cuvânt; iată-l din gura calului. Acesta este un extras dintr-un interviu cu generalul Valery Zaluzhny , care este comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei: 

    Mobilizarea Rusiei a funcționat”, spune generalul Zalujni …. „ Inamicul nu trebuie să fie ignorat. Nu sunt slabi... și au un potențial foarte mare în ceea ce privește forța de muncă.” … Mobilizarea a permis, de asemenea, Rusiei să-și rotească forțele pe și în afara liniilor frontului mai frecvent, spune el, permițându-le să se odihnească și să se recupereze. „În acest sens, au un avantaj.” 

    Prin urmare, totul depinde cu adevărat de cantitatea de provizii, iar acest lucru determină succesul bătăliei în multe cazuri.” Generalul Zalujny , care formează un nou corp de armată, are o listă de dorințe . „Știu că pot învinge acest inamic”, spune el. „Dar am nevoie de resurse. Am nevoie de 300 de tancuri, 600-700 de IFV [vehicule de luptă de infanterie], 500 de obuze.” Arsenalul pe care îl vrea este mai mare decât forțele blindate totale ale majorității armatelor europene... 

    În privat însă, oficialii ucraineni și occidentali admit că pot exista și alte rezultate. Dar generalul Zalujni recunoaște posibilitatea ca progresele rusești să se dovedească mai puternice decât se aștepta sau cele ucrainene mai slabe... 

    „Mi se pare că suntem la limită”, avertizează generalul Zalujni ... „Nu mă îndoiesc că vor mai avea o încercare la Kiev. Copiii încep să înghețe, spune el. În ce fel de dispoziție vor fi luptătorii? Fără apă, lumină și căldură, putem vorbi despre pregătirea rezervelor pentru a continua lupta?” („Volodymyr Zelensky și generalii săi explică de ce războiul atârnă în balanță”, The Economist) 

    Sună ca un general care este încrezător în perspectivele sale de succes sau ca un lider militar fatalist, resemnat să fie înfrânt? 

    Ceea ce spune Zalujni este că are nevoie de o armată complet nouă pentru a lupta cu rușii. („Am nevoie de resurse. Am nevoie de 300 de tancuri, 600-700 de IFV, 500 de obuze.”) Și, chiar dacă cererile sale vor fi îndeplinite, poporul ucrainean va rămâne „înghețat” în întuneric „fără apă, lumină sau căldură. ” Acesta este motivul pentru care – conform Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) – 8 milioane de ucraineni au fugit deja în Europa, iar alte 3 milioane au evadat în Rusia. (Tass) 

    Războiul de la Washington împotriva Rusiei a transformat țara într-un pustiu de nelocuit susținut în întregime de organizații de caritate străine în schimbul unui angajament hotărât față de agenda globalistă. Într-adevăr, „Sunt cu Ucraina” înseamnă „Susțin distrugerea sumară a unei civilizații înfloritoare, astfel încât Washingtonul să-și poată atinge ambițiile pernicioase”. Asta înseamnă cu adevărat. 

    Nu îl criticăm pe Zalujni , care doar își face treaba. Criticăm războinicii și neoconiștii americani care au provocat acest război, dar nu au anticipat niciodată catastrofa pe care au creat-o. Nu se așteptau niciodată să vină o zi în care un ofițer de rang înalt al Ucrainei va cere o armată complet nouă pentru a-i învinge pe ruși. Ei nu s-au așteptat niciodată ca cele mai cuprinzătoare sancțiuni economice aplicate vreodată unei țări să contraatace și să rănească doar aliații noștri apropiați din Europa. Ei nu s-au așteptat niciodată ca aceleași sancțiuni să servească la îmbogățirea Rusiei și la consolidarea legăturilor acesteia cu țările care sunt rivale strategice ale Statelor Unite. Ei nu s-au așteptat niciodată ca China și India să ignore sancțiunile SUA și să profite din plin de gazele și petrolul ieftine ale Rusiei pentru a-și dezvolta economiile, lăsând Europa să lâncezeasca într-o criză permanentă cauzată de atașamentul lor irațional față de Statele Unite. Ei nu s-au așteptat niciodată la niciunul dintre aceste lucruri, ceea ce ne face să concluzionam că gambitul Ucrainei este probabil cea mai prost planificat dezastru de politică externă din toate timpurile, care a condus la cel mai mare dezastru strategic din istoria Americii. 

    Pentru oamenii care au urmărit îndeaproape evenimentele din Ucraina, mare parte din ceea ce spun eu va părea evident. Pentru cei care cred relatarile presei, ei bine, credem că vor fi foarte surprinși de evenimentele viitoare. Rezultatul războaielor la sol cu arme combinate nu este decis de condeierii de ficțiuni de la „New York Times”. Războiul din Ucraina se va încheia în favoarea părții care este cea mai puternică; asta e sigur. Aruncați o privire la acest scurt rezumat al veteranului de luptă, locotenent-colonelul american Alex Vershinin , care a lucrat ca ofițer de modelare și simulare în dezvoltarea și experimentarea conceptului în NATO și Armata SUA: 

    „Războaiele de uzură sunt câștigate prin protejarea atentă a propriilor resurse, în timp ce le distrug pe cele ale inamicului. Rusia a intrat în război cu o vastă superioritate materială și cu o bază industrială mai mare pentru a susține și înlocui pierderile. Ea și-a păstrat cu grijă resursele, retrăgându-se de fiecare dată când situația tactică s-a întors împotriva ei. Ucraina a început războiul cu un fond mai mic de resurse și s-a bazat pe coaliția occidentală pentru a-și susține efortul de război. Această dependență a făcut presiuni asupra Ucrainei într-o serie de ofensive de succes din punct de vedere tactic, care au consumat resurse strategice pe care Ucraina se va strădui să le înlocuiască în totalitate. Adevărata întrebare nu este dacă Ucraina își poate recâștiga întreg teritoriul, ci dacă poate provoca suficiente pierderi rezerviștilor mobilizați ruși pentru a submina unitatea internă a Rusiei, forțând-o la masa de negocieri în condițiile formulate de ucraineni sau va continua strategia de uzură a Rusiei pentru a anexa o parte și mai mare a Ucrainei.” („Ce se întâmplă în războiul din Ucraina”, Alex Vershini) 

    Întrebarea dacă Rusia a făcut greșeli la începutul operațiunii militare ne ajută la înțelegerea a ceea ce se întâmplă acum. Putin a chemat încă 300.000 de rezerviști în septembrie. Aceasta este o recunoaștere că a calculat greșit de câte trupe de luptă avea nevoie pentru a-și îndeplini misiunea. Dar acum a corectat acea greșeală. Altfel, de ce ar chema 300.000 de rezerviști și ar tine războiul în așteptare până când aceștia se alătura unităților lor și sunt pregătiți pentru operațiuni ofensive? 

    Ideea pe care încercăm să o subliniem este simplă: Putin a adunat acum armata de care are nevoie pentru a termina treaba prin forța militară. Armata sa face deja progrese semnificative în est, unde un oraș cheie a fost eliberat marți ( Soledar ) Ne așteptăm ca aceste victorii regionale să continue pe tot parcursul iernii și în primăvară. Nu credem că furnizarea de tancuri, vehicule blindate, sulițe, Patriots sau alte sisteme de arme va face o diferență semnificativă în ce privește rezultatul războiului. Singurul mod în care Washingtonul poate preveni o înfrângere umilitoare în Ucraina este să conducă o coaliție de țări care sunt dispuse să angajeze trupe de luptă și putere aeriană pentru a lupta cu armata rusă. Cu alte cuvinte, ne apropiem cu pași repezi de „momentul adevărului” pe care mulți îl anticipaseră încă de la început; o ciocnire directă între Statele Unite și Rusia. 

    Acesta este războiul pe care neoconiștii fanatici îl doresc și, de aceea, folosesc „documentele clasificate” pentru a constrânge sprijinul lui Biden. E șantaj. 

    * Așadar, avem în fata o întrebare torturanta: va trimite Romania trupe în războiul din Ucraina? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb