MIRCEA GEOANĂ: "România are un sistem administrativ din 1968"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 11 septembrie 2008

"România are un sistem administrativ din 1968"

România are nevoie de o administraţie publică competentă, cinstită şi bine plătită, motiv pentru care în programul politic al Partidului Social Democrat (PSD) un subiect foarte important este reforma statului, a instituţiilor sale, a declarat, ieri, la cea de-a patra ediţie a dialogurilor naţionale, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Liderul PSD a subliniat că administraţia publică nu trebuie să fie o piedică în calea dezvoltării, ci un instrument, iar descentralizarea trebuie să fie prioritatea în domeniu.

"Pentru România, procesul de transformări din administraţia publică trebuie să răspundă noilor schimbări din economia mondială, dar, în egală măsură, şi noilor cerinţe ale procesului de integrare în structurile UE", a spus Geoană.

Potrivit acestuia, dezvoltarea democraţiei reclamă instituirea unei noi relaţii între cetăţeni şi administraţie, creşterea şi întărirea rolului autorităţilor şi reconsiderarea parteneriatului cu societatea civilă şi aleşii locali.

Mircea Geoană a declarat: "Se impune regândirea balanţei de putere. România funcţionează după un sistem administrativ conceput de Nicolae Ceauşescu, în 1968. Falsa reformă a statului trebuie să înceteze, iar politica românească să treacă la întrebarea în folosul cui este folosită puterea. Este nevoie de o reformă profundă a statului şi cred că, în următorii 10 ani, trebuie să reuşim ca, prin reorganizarea teritorială, să trecem Carpaţii în ambele sensuri".

În ceea ce priveşte modernizarea serviciilor statului în teritoriu, Geoană a spus că este necesară profesionalizarea reală a funcţiei prefectului, dar şi elaborarea unei carte a serviciilor deconcentrate şi dezvoltarea unor mecanisme de dialog între instituţia prefectului, autorităţile locale şi judeţene şi reprezentanţii societăţii civile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb