Mircea Geoană: "România trebuie să fie activă în ceea ce priveşte procesul de reconstrucţie al Ucrainei"

F.D.
Politică / 17 noiembrie 2023

Mircea Geoană: "România trebuie să fie activă în ceea ce priveşte procesul de reconstrucţie al Ucrainei"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că România trebuie să fie activă în ceea ce priveşte procesul de reconstrucţie al Ucrainei, el precizând că ar trebui şi noi să ne organizăm şi să identificăm companiile care pot participa la acest proces, relatează News.ro.

Mircea Geoană a declarat presei, după o dezbatere iniţiată de Camera de Comerţ din Iaşi pe teme de securitate regională, că în ceea ce priveşte reconstrucţia Ucrainei trebuie să fim foarte activi şi să ne organizăm pentru a participa cu firme la acest proces.

"În ceea ce priveşte reconstrucţia Ucrainei, trebuie să fim foarte activi, pentru că discuţiile despre această reconstrucţie au început de ceva vreme. Sunt conferinţe care au loc în multe capitale europene, cred că şi noi trebuie să ne organizăm şi să identificăm companiile care au capacitatea şi dorinţa să facă acest lucru", a spus Mircea Geoană.

Totodată, Geoană i-a îndemnat pe oamenii de afaceri români să colaboreze cu antreprenorii din Republica Moldova în diverse proiecte care se vor derula pentru refacerea Ucrainei.

"Trebuie să lucrăm cu Republica Moldova şi să facem împreună multe proiecte de reconstrucţie în Ucraina. Ei au o geografie interesantă, cunosc şi limba şi cultura locului. Ar putea fi un element de coagulare suplimentară între economiile României şi Republicii Moldova. Totul trece prin infrastructuri, este obligatoriu să creăm infrastructură care să lege Republica Moldova şi Ucraina de Europa prin România, evident şi prin Polonia şi Slovacia", a afirmat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO le-a spus celor aproape 150 de participanţi la dezbaterea de la Iaşi că prezenţa sa la acest eveniment nu are legătură cu anul electoral 2024. De altfel, secretarul general adjunct al NATO a evitat să facă vreo referire la situaţia politică din România.

Întrebat ulterior de jurnalişti când îşi va anunţa decizia privind traseul său politic în România, Geoană a răspuns că are de făcut "o treabă importantă" la NATO. El a explicat că traversăm o perioadă extrem de complicată, iar atenţia este îndreptată către pregătirea summitului de anul viitor de la Washington la care se vor sărbători 75 de ani de existenţă pentru NATO.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La NATO,nu se stie ca inainte de reconstructie,

    e nevoie de PACE,in Ucraina ?? 

    care reconstructie? care ucraina?

    Trilaterala nou formata cuprinde nu numai decizia uniforma militara si politica dar cuprinde si reconstructia Ucrainei ca si reconstructia din Gaza la care noi vom fi parte .Avem de treaba zeci de ani .

    Dincolo de actiunile lui de agent strain, care cauta presedintia ca asta e calea de a trage tara in raznoi, restul sunt promisiuni goale. Tin sa reamintesc teapa uriasa, peste un miliard de dolari pe care statul si firmele romane au luat o cu marele... Combinat Krivoi Rog! Investitii uriase echipamente, munca bani si apoi au falimentat mafiotic proiectul pt ca acum sa auzim ca a pus mina pe el Mittal! Nici sa nu mai vorbeasca Geoana de asta pina cand nu se rezolva tunurile vechi din UKR!

    1. un miliard de dolari pe vremea lui Ceausescu este egal cu vreo 10 miliarde de maculatura de la bidey!

      cu un miliard s-au facut imbunatatirile funciare in RO,s-au amenajat toate vaile de unde veneau torenti si provocau inundatii si alunecari de teren grave,in zonele de deal si munte(cand mergi la Pestera,le vezi,e plina valea de baraje care s-au umplut cu aluviuni,protejand malurile! 

      prin 1975,cand au pornit lucrarile,in RO ,la deal si munte chiar ploua,in zona Barbuletu,valea Larga,plecau catune la vale!s-au facut minibaraje ce au impiedicat eroziunea malurilor si ulterior alunecarile masive de-a lungul la toate garlitele!

      acum,cu un miliard faci 70 km de autostrada in campie! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb