MIRCEA GEOANĂ, SECRETAR ADJUNCT NATO: "Anticipăm un conflict de lungă durată în Ucraina"

N.R.
Politică / 24 iunie 2022

"Anticipăm un conflict de lungă durată în Ucraina"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, la Cluj, că anticipează o derulare de lungă durată a războiului din Ucraina, în condiţiile în care nu există suficient de multe forţe ca una dintre cele două părţi să câştige decisiv pe terenul de luptă, transmite Agerpres.

"Din păcate, anticipăm un conflict de lungă durată, tot mai mult un război de atriţie, în care pierderile de ambele părţi continuă să fie semnificative, un război dominat de artilerie şi mici mişcări de trupe, avans-repliere, dar de ambele părţi nu există suficient de multe forţe ca una dintre cele două părţi să câştige decisiv pe terenul de luptă", a spus Mircea Geoană, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

El a adăugat că războiul din Ucraina produce multă violenţă şi că vor urma şi multe alte pierderi de vieţi.

"Bănuiesc că acest conflict va dura. Din păcate, va dura, provocând pierderi umane, foarte multă violenţă, acte de atrocitate, violenţă sexuală, deportări forţate de ucraineni către gulagurile pe care am crezut că imperiul sovietic le-a înmormântat odată cu decesul său. Din păcate, vechile practici - curăţarea etnică, teritoriile ocupate - sunt lucruri foarte severe care se întâmplă şi, din păcate, prelungirea războiului va accentua şi aceste fenomene", a menţionat Mircea Geoană.

UBB şi Institutul Aspen România au organizat astăzi, la Cluj, dezbaterea cu tema 'Rolul NATO şi al Uniunii Europene în modernizarea României', dezbatere la care au participat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi rectorul UBB, prof. univ. dr Daniel David

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ...

    În primul rând, municipiul se numește Cluj-Napoca. Cluj e județul.

    În al 2-lea rând, Geoană chiar ne crede proști prin afirmația că "de ambele părţi nu există suficient de multe forţe ca una dintre cele două părţi să câştige decisiv pe terenul de luptă". 

    Păi rușii înaintează pas cu pas, încet dar sigur. Zelenski anunța luna trecută al 4-lea val de recrutări. Evident din cauză că recruții anteriori ... din păcate nu mai există.

    Parlamentul Ucrainei a propus zilele astea o lege prin care să înroleze persoanele cu dizabilități "cu acordul lor" în armată. Ucraina e gata. Zelenski are grijă să fie idiotul util și să lupte până la ultimul ucrainean. 

    1. Se aude ca vor sa inroleze și elevii,tot cu acordul lor sau al parintilor

      Ce sa-ti spun!

      Trolul rus moare de grija ucrainenilor 

      La 500 de morti pe zi in 120 de zile de razboi ucrainienii ar fi putut pierde 60000 de oameni, avand in vedere ca au o tara de vreo 40 de milioane de oameni, e limpede ca deja incorporeaza cainii si pisicile ramase maidaneze dupa ce caminele le-au fost vaporizate si stapanii lor au fost deportati in zone rurale din nordul Asiei de fratele cel mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb