MIRCEA GEOANĂ:  "Următoarele câteva săptămâni vor fi determinante pentru cursul războiului din Ucraina"

G.D.
Internaţional / 3 iunie 2022

"Următoarele câteva săptămâni vor fi determinante pentru cursul războiului din Ucraina"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că următoarele câteva săptămâni pot fi determinante pentru soarta războiului din Ucraina, el estimând că în această etapă a războiului Ucraina va înregistra mai multe pierderi de vieţi omeneşti decât în cea precedentă, informează News.ro.

"Va fi un război de uzură, un război de durată, dar putem spune acum, evaluând situaţia după 100 de zile, că următoarele câteva săptămâni vor fi determinante pentru cursul acestui război de lungă durată. De ce spunem asta? Pentru că în jur de o treime din forţele ruseşti mobilizate la începutul războiului, acum o sută de zile, sunt astăzi incapacitate din diverse motive, Federaţia Rusă încearcă diverse metode de a-şi recompleta resursele militare şi tehnice care au fost eliminate de către ucraineni. Au progres limitat, dar au ceva progres în Donbas şi de aceea aşteptăm ca aceste câteva săptămâni să fie săptămâni foarte încrâncenate, cu pierderi umane de ambele părţi, de această dată, semnificative. Până acum, Ucraina, în prima fază a războiului, în jurul Kievului, a avut pierderi relativ moderate. Acum, într-un război de alt tip, de factură - multă artilerie, multe bombardamente - sunt pierderi de ambele părţi. Deci intrăm în câteva săptămâni care pot fi determinante pentru viitorul războiului", a afirmat Mircea Geoană, astăzii seară, la Ştirile ProTv.

Secretarul general adjunct al NATO a explicat că situaţia forţelor armate ruse este mai favorabilă lor în Donbas datorită apropierii de Rusia, au linii de aprovizionare mai scurte şi nu mai au problemele de logistică pe care le-au avut în prima etapă.

"Dar moralul rămâne în continuare prost la ruşi, trupele refuză, mulţi dintre ei se prefac că au murit şi reînvie după câteva secunde, aţi văzut ce circulă pe internet", a spus Geoană.

Pe de altă parte, Geoană a vorbit despre "calculele greşite" ale Rusiei, respectiv acela de a crede că armata rusă va fi primită ca eliberatoare, dar şi acela de a subestima capacitatea de rezistenţă a armatei ucrainene.

Oficialul NATO a precizat că, dacă ucrainenii "vor continua să rămână mobilizaţi, să rămână la fel de eroici şi plini de inventivitate cum au făcut-o până acum şi pe măsură ce vine sprijinul occidental, este foarte posibil ca ei să treacă bine de aceste câteva săptămâni".

"Ucraina poate câştiga acest război şi Ucraina trebuie să câştige acest război", a adăugat Geoană.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Si ”Mihaela dragostea ta” e de acord cu asta?

    1. Faptul că Mihaela-Dragostea-Mea este secretar adjunct NATO spune mai mult despre organizație decât despre el.

    Geoana,nimic nu stii,ca de obicei!Rusii au subestimat ajutorul dat Ucrainei de catre SUA ,UE,UK,nu s-au gandit ca le vor furniza atatea arme si toate cele.Au subestimat si talentul de actor al lui Zelenski,se oftica Putin ca l-a subestimat si ca nu l-a dibuit mai devreme!In plus,nici nu s-a asteptat la sanctiuni de asemenea amploare,nu se gandea ca UE se impusca in cap,dupa principiul :,,daca e sa murim,murim cu voi de gat,,.Pe de-o parte,nu e gresit,rusii trebuie sa stie ca nu mai merge cu santajul si nici ca toata lumea trebuie sa stea in pozitie de drept in fata lor!Mancam mai putin,si asa mortalitatea prin boli cardiovasculare este foarte mare(bolile imbuibatilor),facem economie fiindca si asa am devenit o societate de consum.Trebuie sa apreciem cu adevarat valoarea lucrurilor!

    1. Ce retorică aberantă. Zici că-i scrisă de Divizia Taste a Securității, care înainte de 89 ne îndemna să mai punem un pulover pe noi. Și atunci patrioții securiști care ne făceau dispăruți dacă-l criticam pe tovarăș erau la fel de anti-ruși ca și acum.

      Aliatii le-au livrat ucrainenilor maruntis, cateva piese de artilerie si rusii deja tremura pentru cele cateva mii de guri de foc ale lor. Le e teama ca puzderia de echipament rusesc le va fi eliminata de cele cateva zeci de piese de artilerie!

      Rusii se considera mare putere mondiala, dar pe front sunt mici si plangaciosi (fac mare caz si plangere cand au de infruntat cateva piese obosite de artilerie NATO, dar in acelasi timp ameninta NATO), in luptele cu batranii, copii si femeile sunt masculi alfa, iar la ciordit sunt campioni. 

      Ar trebui ca americanii sa echilibreze balanta si sa trimita pistoale cu apa in Ucraina. 

      Rusii isi ating obiectivele pas cu pas,din pacate!Nu ne convine dar asta nu inseamna sa ne imbatam cu apa chioara.Sper sa se multumeasca cu ce au cucerit pana acum si sa lase in pace Odessa,sa nu-i avem in coasta!De dat inapoi ce au luat,nici vorba,cine stie poate peste o mie de ani!

      Cum erau securistii antirusi pe vremea lui Ceausescu?Vorbesti prostii!Nu la Moscova si-au facut scoala?Cand au simtit ca pica comunismul,marele lor sef,Pacepa,a mai tradat o data tara(dar i-a tradat si pe ei)si a fugit la americani.Nu ne-au impus americanii sa-i facem pensie si nu mai stiu ce?Bine ca a murit,sa-i fie tarana usoara,grea ca piatra de moara!

    Ukraina nu mai castiga nimic Geoana.. Este depasita numeric si ca forta de foc.. Sfarsitul Ukrainei este in mainile rusilor.. Restul este proza occidentala...

    Un om de care ar trebui sa fim mandri, dar asa e romanul, el trebuie sa murdareasca cu noroi tot, altfel nu se simte bine....

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb