MIRCEA URSACHE, ASF: "În 2016, piaţa de capital se va elibera de toate barierele"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 martie 2016

2016 va fi anul în care piaţa de capital româneacsă se va elibera de toate barierele, consideră Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Reprezentantul ASF a reiterat că, la nivelul autorităţii, se lucrează la reglementările necesare pentru eliminarea barierelor care, de-a lungul timpului, au împiedicat dezvoltarea pieţei de capital.

Domnia sa a evidenţiat, ieri, în cadrul unui forum bancar, că statul român nu a mai realizat nicio tranzacţie pe piaţa de capital timp de un an şi jumătate şi că acest lucru nu este un semnal bun pentru investitori.

Listarea Hidroelectrica ar putea constitui gura de aer de care piaţa are nevoie ca să-şi recapete încrederea jucătorilor, a mai precizat domnul Ursache, subliniind că menţinerea companiei Hidroelectrica în stare de insolvenţă reprezintă un semnal prost pentru economie.

Mircea Ursache a mai spus: "Am iniţiat discuţii cu autorităţile pentru a vedea dacă avem o şansă în 2016 să mişcăm piaţa de capital. Dar, ca să poţi să mişti o astfel de piaţă, trebuie mai întâi ca tu, stat, să dai încredere pieţei. Pauza de un an şi jumătate în care statul nu a mai intervenit în piaţa bursieră este de prost augur pentru investitori. (...) Piaţa are nevoie ca de aer de câteva lucruri mari. Hidroelectrica - menţinerea ei în starea de insolvenţă este un semnal prost pentru economie. După părerea mea, vom avea un model de succes când vom trece la listare".

În opinia domniei sale, listarea companiilor de stat are între beneficii şi transferul de guvernanţă corporativă, menţionând că altfel va arăta profitul societăţilor de stat dacă din structura acţionariatului vor face parte şi manageri din companie.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Care bariere, xa n am inteles nimic? Care ?

    Care bariere, xa n am inteles nimic? Care ?

    1. Bariera Vergului

    Ursache trebuie sa mai miste ursul vopsit ca in rest e foarte bine.

    bariera legii 151 e tot jos...asf a mimat doar, fara fermitate si celeritate...in plus, ne trimite cu cuponul la avocati...foarte putini au respectat intocmai termenele pana la sfarsit...atunci legea a devenit negociabila...asta e bariera!

    Ne-a Mircea, mata esti cu privatizatii care fac bani din contractele preferentiale cu statul. Astepti sa-ti vina la listare statul cu societati., dar tu ce faci pentru celel listate sau pentru cele foarte bune care nu sunt listate , dar nu apartin nici statului. Ne-a mircea, mai lasa si pe altii ca prea esti partinic si astepti sa-ti faca altii treaba(statul ca de acolo ai fost propulsat)

    1. "N-ea"??????? Hai, da-o-n .... mea de treaba, nici "nenea"/"nea" nu mai stim sa scriem correct? NU MAI POSTATI COMENTARII ANALFABETE!!! Rugati pe cineva sa va corecteze!!!

    D-le Ursache nu ne-ai spus nimic. De fapt de ani de zile ne tot promiti că vor fi luate măsuri pentru deblocarea pietei de capital, dar in concret nu s-a făcut nimic. Nimic despre eliminarea pragului la SIF-uri, nimic despre privvatizari, etc.

    D-le Ursache nu ne-ai spus nimic. De fapt de ani de zile ne tot promiti că vor fi luate măsuri pentru deblocarea pietei de capital, dar in concret nu s-a făcut nimic. Nimic despre eliminarea pragului la SIF-uri, nimic despre privvatizari, etc.

    Sunt convins ca tocmai la pragul de detinere al SIF-urilor se refera...

    AU TRECUT 2 ANI DEJA DE CÂND RIDICATI BARIERE, PRAGURI ETC.LA ANU ADUC TORTUL...SA SUFLATI IN LUMÂNARE,SA STINGETI LUMINA PESTE BVB!LA LICHIDITATEA ASTA BROKERII SUNT LA RECALIFICARE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb