"Mişcarea Populară" devine partid

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2013

Fundaţia "Mişcarea Populară" a anunţat, sâmbătă, începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară".

Fostul vicepreşedinte al PDL Sever Voinescu a declarat, citat de Mediafax, că foarte mulţi dintre membrii PDL nemulţumiţi în prezent de conducerea partidului se vor alătura Mişcării Populare pentru Traian Băsescu, iar "PDL va plăti astfel scump eroarea de a se fi debarasat" de şeful statului.

Potrivit consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, obiectivul Partidului Mişcarea Populară este acela de a avea candidaţi la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, formaţiunea fiind o alternativă la "supermajoritatea USL", la care pot adera membri PNL, PDL, FC sau PNŢCD.

Lăzăroiu a declarat că opţiunea majoritară a membrilor Fundaţiei Mişcarea Populară a fost aceea de a se înfiinţa şi un partid politic pe lângă actuala fundaţie.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară e o reacţie de alternativă la un "PDL care este leşinat", iar dacă în această formaţiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL îşi menţine linia actuală, se va alătura şi el Mişcării.

"Apariţia unui asemenea partid este o reacţie la slăbiciunile pe care le-a arătat PDL, e o alternativă la PDL", a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Şi Teodor Baconschi a criticat, recent, PDL. Acesta a spus că PDL "nu are proiect politic alternativ, nu are guvern din umbră, nu are prezidenţiabil, nu are valori de dreapta asumate şi este un partid în derută".

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le cere colegilor săi de partid Teodor Baconschi şi Cristian Preda să plece din PDL, "dacă le este lehamite" de partid. El s-a arătat nemulţumit de declaraţiile şi criticile acestora la adresa PDL.

Primele 70 de semnături pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară au fost adunate la Timişoara, sâmbătă.

Membrii fundaţiei cu acelaşi nume speră să adune în cel mai scurt timp posibil cele 25.000 de semnături necesare pentru înscrierea partidului politic.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că fundaţia pe care o conduce a iniţiat la Timişoara strângerea de semnături pentru înscrierea noului partid politic.

"Conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară a decis să lanseze procesul de strângere de semnături, prima etapă de înscriere ca partid politic. Am pornit acest proces de la Timişoara şi sperăm ca, de aici, să înceapă completarea listelor. 70 de persoane au completat deja listele de susţinere pentru înfiinţarea partidului şi sperăm să se adauge cât de curând restul de persoane necesar până la 25.000, pentru a înfiinţa Partidul Mişcarea Populară", a declarat Marian Preda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb