Misiunea de investigaţie a OMS în China a identificat originea probabilă a pandemiei de COVID-19

J.P.
Internaţional / 18 martie 2021

Misiunea de investigaţie a OMS în China a identificat originea probabilă a pandemiei de COVID-19

După o investigaţie de mai multe luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a concluzionat că fermele de animale sălbatice din China sunt cea mai probabilă sursă a pandemiei de COVID-19, relatează Live Science, citat de Hotnews.

Aceste ferme de animale sălbatice, multe dintre ele situate în jurul provinciei Yunnan din sud-vestul Chinei, furnizau animale comercianţilor din piaţa de fructe de mare din Wuhan unde au fost depistate primele cazuri de contagiere cu coronavirusul anul trecut.

O parte a acestor animale sălbatice ar fi putut să fi fost infectate cu SARS-CoV-2 de către liliecii din zonă.

Informaţia a fost dezvăluită într-un acordat NPR de zoologul Peter Daszak, unul dintre experţii OMS care a făcut parte din misiunea de investigaţie a OMS în China.

Este aşteptat ca raportul OMS privind originea pandemiei să fie publicat în următoarele săptămâni.

O echipă de experţi a OMS s-a deplasat în luna ianuarie în China pentru a investiga sursa SARS-CoV-2, vizitând inclusiv oraşul Wuhan, epicentrul iniţial al pandemiei care a infectat peste 120 de milioane de persoane şi provocat decesul a 2,6 milioane la nivel mondial.

Originea coronavirusului a fost subiectul mai multor speculaţii şi teorii ale conspiraţiei de la apariţia sa, inclusiv că virusul a scăpat dintr-un laborator de virusologie din Wuhan - ipoteză respinsă de echipa OMS.

Consensul general printre oamenii de ştiinţă este că virusul circula printre lilieci şi a sărit la oameni, cel mai probabil printr-o specie intermediară.

Exact acest lucru a fost descoperit şi de echipa OMS: virusul a trecut probabil de la liliecii din sudul Chinei la animalele sălbatice din ferme şi apoi la oameni.

Instrucţiuni transmise crescătorilor

Fermele de animale sălbatice sunt un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a scoate comunităţile rurale din sărăcie şi diminua decalajul dintre mediul urban şi cel rural, potrivit lui Daszak şi NPR.

"Ei iau animale exotice precum zibete, porci spinoşi, pangolini, câini enot şi şobolani de bambus şi îi înmulţesc în captivitate", a declarat Daszak pentru NPR.

Însă în luna februarie a anului trecut China a închis acele ferme, probabil fiindcă guvernul a considerat că au făcut parte din calea de transmitere de la lilieci la oameni, potrivit zoologului.

Autorităţile de la Beijing au trimis instrucţiuni crescătorilor despre cum să îngroape, ucidă sau incinereze animalele în moduri care să oprească transmiterea virusului, relatează acesta.

Multe dintre aceste ferme cresc animale care pot fi purtătoare de coronavirusuri, inclusiv zibete, pisici şi pangolini.

Majoritatea fermelor sunt situate în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei sau în apropierea ei, locul unde oamenii de ştiinţă au descoperit anterior un virus la lilieci care este similar în proporţie de 96% cu SARS-CoV-2.

Însă OMS încă nu ştie animalul exact care a transmis virusul de la lilieci la oameni.

"Cred că SARS-CoV-2 a fost transmis prima dată la oameni în sudul Chinei. Aşa par lucrurile", a declarat Daszak pentru NPR.

OMS a descoperit de asemenea dovezi că aceste ferme furnizau animale pentru comercianţii pieţei din Wuhan.

"Există un motiv pentru care China a închis acel traseu", fiindcă au crezut probabil că aceea a fost cea plauzibilă cale de transmitere, afirmă Daszak, zoologul precizând că aceasta va fi şi concluzia raportului OMS.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bine ca nu au concluzionat, ca a fost adus de catre extraterestrii, desi tot ar fi fost mai credibil, decat penibila lor concluzie! Pana la urma, era de asteptat, ca acesti slugoi ai lui Bill Gates, sa confirme varianta chinezeasca, ca doar n-o sa recunoasca vreodata adevarul pur, si anume ca acest virus a fost creat in Laborator de catre savantii ai Ocultei si apoi imprastiat in Lume, ca o arma biologica de distrugere in masa!

    La câtă tehnologie au chinezii, câte camere de supraveghere, AI și alte minuni, de ce vin cu explicații de adormit copiii? Chiar atâta de proști ne cred?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb