Misiunea economică a delegaţiei CCIR continuă în Kazakhstan

T.S.
Internaţional / 16 mai 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Delegaţia oficială a Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a participat, astăzi, la deschiderea celei de-a XII-a ediţii a Forumului Economic de la Astana, Kazakhstan, eveniment care beneficiază de prezenţa unor experţi internaţionali de top în domeniul afacerilor, reuniţi pentru a dezbate cele mai importante probleme cu care se confruntă economia mondială, potrivit unui comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a avut întrevederi, la sediul Ambasadei României în Kazakhstan, cu oficiali ai guvernului kazah, Magzum Mârgazaliyev - vice-ministru, Ministerul Energiei şi Roman Vassilenko - vice-ministru, Ministerul de Externe, în vederea identificării soluţiilor optime în ceea ce priveşte facilitarea accesului oamenilor de afaceri români şi kazahi pe cele două pieţe de desfacere.

"Sunt deosebit de încântat să constat că există un interes real al guvernului kazah pentru consolidarea legăturilor economice existente, prin intermediul Comisiei mixte interguvernamentale care se reuneşte anual pentru a discuta şi a identifica oportunităţile de consolidare a cooperării bilaterale. Companiile româneşti care activează în domenii legate de petrol şi gaze sunt extrem de interesate să furnizeze echipamente specializate în Kazakhstan şi să identifice potenţialii parteneri pentru un joint-venture durabil", a declarat Mihai Daraban, preşedintele CCIR, citat în comunicat.

Misiunea economică a CCIR în Asia Centrală este sprijinită de Ambasada României, prin implicarea directă a E.S. dl Cezar Armeanu, Ambasador al României în Republica Kazakhstan, acreditat şi pentru Republica Tadjikistan şi Republica Kârgâză, un susţinător activ al dezvoltării cooperării acestor state cu Uniunea Europeană.

În cadrul Forumului Economic, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, va susţine un discurs referitor la importanţa cooperării dintre camerele de comerţ naţionale în vederea creşterii volumului schimburilor comerciale.

Delegaţia oficială a Camerei de Comerţ şi Industrie a României desfăşoară, în perioada 12-17 mai, un turneu economic în Asia Centrală.

Participarea la Forumul Economic de la Astana - Kazakhstan va reprezenta punctul final al acestei misiuni economice, după vizitele întreprinse în Republica Kârgâzstan şi Republica Tadjikistan.

Forumul Economic de la Astana se desfăşoară în perioada 16-17 mai şi va avea pe agenda de lucru subiecte de interes pentru economia mondială, precum noi modalităţi de creştere durabilă, de dezvoltare a capitalului uman şi de consolidare a capacităţilor în oraşe ca centre internaţionale de cunoaştere şi inovare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb