"Mitsubishi Motors" disponibilizează 11.000 de salariaţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 mai 2004

Producătorul auto nipon "Mitsubishi Motors" va elimina aproximativ 11.000 de locuri de muncă, respectiv 22% din personalul de care dispune în întreaga lume. Totodată, oficialii companiei vor închide, în exerciţiul fiscal 2006, o fabrică de asamblare din ţară, cea de la Okazaki, şi una din exterior. La ora actuală, "Mitsubishi Motors" numără peste 49.000 de salariaţi şi îşi propune să ajungă la aproximativ 38.000 - în anul 2007.

"Mitsubishi Motors" va beneficia de o injecţie de capital de patru miliarde de dolari de la grupul "Mitsubishi" şi de la alţi investitori, care urmăresc salvarea societăţii. "Aceasta este ultima noastră şansă să continuăm activitatea ca producătur auto", declară Yoichiro Okazaki, director executiv al companiei. Potrivit planului de salvare, "Mitsubishi Motors" îşi va continua activitatea de la fabrica din Statele Unite, însă va închide una din cele două unităţi producătoare de motoare, amplasate în Australia.

"Mitsubishi Motors" are datorii de peste nouă miliarde de dolari. Vînzările companiei au scăzut puternic, îndeosebi pe piaţa americană. În exerciţiul fiscal încheiat la data de 31 martie, "Mitsubishi Motors" a înregistrat o pierdere de 1,9 miliarde de dolari, cu mult peste aşteptări. Pentru anul fiscal actual, conducerea "Mitsubishi" aşteaptă o pierdere similară. În plus, compania a fost nevoită să retragă de pe piaţă numeroase autoturisme, din cauza unor defecţiuni care au dus la accidente. În aceste condiţii, analiştii estimează că redresarea firmei nipone se va lăsa aşteptată multă vreme, poate mai mult ca niciodată.

O mare lovitură pentru "Mitsubishi Motors" a fost retragerea sprijinului financiar din partea companiei germano-americane "DaimlerChrysler", acţionar majoritar la societatea niponă. La finalizarea programului de restructurare, "DaimlerChrysler" îşi va diminua, de la 37% la 22-23%, cota pe care o deţine la producătorul auto japonez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb