"Mitsubishi UFJ" îşi majorează capitalul cu peste 10 miliarde de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 octombrie 2008

"Mitsubishi UFJ" îşi majorează capitalul cu peste 10 miliarde de dolari

"Mitsubishi UFJ Financial Group" Inc., cea mai mare bancă japoneză, care investeşte 9 miliarde de dolari în "Morgan Stanley", a anunţat, ieri, că îşi va majora capitalul cu până la 990 de miliarde de yeni (10,7 miliarde de dolari) pentru a-şi reface solvabilitatea.

"Mitsubishi UFJ" va emite acţiuni preferenţiale în valoare de 390 de miliarde de yeni, destinate investitorilor instituţionali, la care se va adăuga o emisiune de acţiuni obişnuite de până la 600 de miliarde de yeni. Potrivit unui comunicat al băncii japoneze, emisiunea de acţiuni preferenţiale (a căror cumpărători nu au fost identificaţi) va avea loc în cursul lunii noiembrie 2008. În ceea ce priveşte emisiunea de acţiuni obişnuite, aceasta ar urma să aibă loc în perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009.

"Criza financiară se adân­ceşte la nivel mondial", au declarat oficialii băncii nipone, adăugând: "Grupul nos­tru urmăreşte să-şi stabilizeze baza financiară şi creş­terea corporatistă viitoare, prin realizarea acestei majorări de capital".

Anunţul "Mitsubishi UFJ" privind majorarea de capital a fost făcut la numai câteva ore după ce banca japoneză dezminţise că intenţionează să recurgă la o asemenea măsură. Acţiunile "Mitsubishi UFJ" au căzut cu 15% ieri, la Bursa din Tokyo - declin record, după ce presa japoneză a dezvăluit că banca ia în calcul o majorare de capital.

Potrivit cotidianului financiar japonez Nikkei, primele trei bănci japoneze, "Mitsubishi UFJ", "Mizuho Financial Group" Inc. şi "Sumitomo Mitsui Financial Group" Inc. intenţionează să procedeze la o majorare de capital. Atât purtătorul de cuvânt al "Mizuho", Masako Shiono, cât şi cel al "Sumitomo Mitsui", Chika Togawa, au refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens. Ieri, acţiunile "Mizuho" a pierdut 15%, iar cele ale "Sumitomo" - 11%, consemnând cel mai redus curs de după august 2003.

"Mitsubishi UFJ Financial Group" este nevoită să-şi redreseze capitalul, ca urmare a preluării unei participaţii de 21% din banca americană de investiţii "Morgan Stanley". Afacerea include acţiuni preferenţiale convertibile de 7,8 miliarde de dolari şi titluri preferenţiale neconvertibile de 1,2 miliarde de dolari. Ambele tipuri de acţiuni conţin un dividend 10%.

Pe de altă parte, "Mitsubishi UFJ" preia "UnionBanCal" Corp. din California pentru 3,5 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb