MITULEŢU, AEP:  "Obiectivele mele sunt alegeri libere şi corecte"

T.T.
Politică / 27 februarie 2019

"Obiectivele mele sunt alegeri libere şi corecte"

Noul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, a declarat, astăzi, după ce a fost validat în funcţie de plenul reunit al Parlamentului, că obiectivele sale sunt alegeri "libere" şi "corecte", precum şi unificarea legislaţiei în domeniu şi o transparenţă cât mai mare a proceselor electorale.

"Mă onorează votul din această zi - 252 de voturi înseamnă ceva. Le mulţumesc şi celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat, este o onoare pentru mine să preiau mandatul de preşedinte al AEP. Obiectivele sunt alegeri libere şi corecte, transparenţă şi integritatea tuturor angajaţilor AEP, cât şi a tuturor persoanelor implicate în procesele electorale din acest an, din anul următor, dar şi pe viitor. Aşa cum ştiţi, am o experienţă în AEP şi sunt convins că voi duce la bun sfârşit şi ceea ce şi-au propus preşedinţi înaintea mea, cât şi obiective pentru viitor: unificarea legislaţiei electorale şi transparenţa cât mai mare a proceselor electorale", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Mituleţu a precizat că, în calitate de secretar general al AEP, funcţie deţinută, până în prezent, nu a avut informaţii referitoare la controalele efectuate la partidele politice, în ceea ce priveşte cheltuirea subvenţiei, dar urmează să discute cu reprezentanţii departamentului de specialitate pe această temă.

"Lăsaţi-mă să preiau mandatul de preşedinte, să chem compartimentul care se află în subordinea preşedintelui autorităţii, respectiv Departamentul de control, şi să stabilim care sunt lucrurile care s-au făcut şi lucrurile care urmează să se facă, bineînţeles conform procedurilor interne şi regulamentului. (...) Luni voi ieşi cu un comunicat de presă cu siguranţă despre fiecare lucru care a fost în ultima perioadă în spaţiul public. (...) Potrivit dispoziţiilor legale, AEP desfăşoară controale concomitent cu Curtea de Conturi în ceea ce priveşte subvenţiile şi banii publici. Drept urmare, lăsaţi-mă să văd încă o dată ce s-a întâmplat în decembrie, să văd ce s-a întâmplat în ianuarie, pentru că, în calitate de secretar general, nu am avut în subordine această structură", a susţinut el.

Preşedintele AEP a adăugat că directorul general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi campaniilor electorale ar putea să îşi piardă postul, din cauza că nu a fost îndeplinită una dintre condiţiile cumulative, dar a subliniat că decizia aparţine Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

"Singura problemă constatată de auditul intern al AEP a constatat-o la concursul pentru ocuparea funcţiei de director general în cadrul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi campaniilor electorale, deoarece una dintre condiţii nu a fost îndeplinită. Spune acolo, cumulativ trebuie îndeplinite trei condiţii. Una dintre ele şi cea mai importantă este ca în ultimii ani respectiva persoană, care va ocupa o funcţie, să nu fi avut în ultimii cinci ani funcţia de membru al unui partid politic. Or, acolo s-au încurcat puţin lucrurile. Vedeţi dosarul de concurs, documentele. Sunt publice pe site-ul AEP. (...) Cu siguranţă se va pierde (postul de către persoana respectivă - n.r.), dacă vine hotărârea Birourilor permanente reunite. Postul se va vacanta şi se va proceda la ocuparea postului în condiţiile legii", a susţinut Mituleţu.

În ceea ce priveşte acuzaţiile liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan, care a susţinut că exact în ziua în care DNA a anunţat că se autosesizează privind cheltuirea subvenţiei de către PSD, Florin Mituleţu-Buică ar fi solicitat Parlamentului scoaterea din funcţie a directorului Departamentului de control al finanţării partidelor politice, pe motiv că îi lipsea din dosarul de candidatură declaraţia pe proprie răspundere că nu a făcut parte din niciun partid politic, noul şef al AEP a replicat: "Coincidenţa este că hârtiile trimise către Parlament sunt din octombrie 2017. Auditul Curţii de Conturi a constatat că AEP nu a solicitat aviz Birourilor permanente. Drept urmare, a obligat autoritatea să îndeplinească această misiune de solicitare de aviz. Şi ceea ce s-a întâmplat, coincidenţa face, noi am făcut decât completare de documente, nu am făcut nimic altceva".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb