Mobile Industrial Robots: Automatizarea proceselor intralogistice influenţează pozitiv capacitatea de producţie

F.D.
Companii / 13 septembrie 2023

Mobile Industrial Robots: Automatizarea proceselor intralogistice influenţează pozitiv capacitatea de producţie

Printre operaţiunile care pot fi cel mai usor atribuite roboţilor mobili autonomi se numără ridicarea şi transportul europaleţilor, ridicarea rafturilor şi a cărucioarelor cu roţi, colaborarea cu un braţ robotic pentru operaţiuni complexe, conform studiului "10 AMR applications that can help you automate your logistics processes" realizat de Mobile Industrial Robots (MIR), lider în producţia de roboţi mobili autonomi (AMR).

De altfel, 97% dintre manageri consideră că automatizarea proceselor intralogistice are un impact pozitiv important sau foarte important asupra calităţii, 95% asupra vitezei de lucru şi 86% în privinţa siguranţei, potrivit "Global Industrial Robotics Survey", un studiu lansat de compania de consultanţă McKinsey&Company ]n 2022.

"Toate aceste câştiguri devin posibile deoarece în numeroase domenii - precum auto-moto, logistică, farmaceutică, FMCG - subansamblele şi alte consumabile sunt adesea transportate manual pe distanţe mari de la depozit la linia de asamblare sau între zonele de logistică. Această sarcină poate fi eficient gestionată de AMR-uri, eliberând astfel angajaţii pentru activităţi cu valoare adăugată mai mare. În plus, AMR-urile scutesc angajaţii de efortul de a împinge cărucioare grele şi permit companiilor să-şi mărească eficienţa operaţională prin asigurarea unui flux de transport fiabil şi continuu", afirmă Paul Olariu, Area Sales Manager pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Mobile Industrial Robots (MIR).

Roboţii mobili autonomi pot să transporte sarcini de până la 1.350 de kg şi să parcurgă zilnic zeci de kilometri. Aceştia pot funcţiona 8-10 ore cu o singură încărcare, iar consumul mediu pentru o zi de muncă de opt ore este de 1.73 kWh ceea ce înseamnă un cost de maximum doi-trei lei.

"Avansul tehnologic în domeniu permite utilizarea tot mai frecventă a roboţilor mobili autonomi. Printre cele mai fezabile operaţiuni care pot fi atribuite roboţilor mobili autonomi se numără ridicarea şi transportul europaleţilor între depozite şi linii de asamblare, tracţiunea oricărui tip de rafturi şi cărucioare cu roţi, integrarea cu sistemele gravitaţionale "Karakuri" pentru automatizarea încărcării şi descărcării materialelor, integrarea cu benzile transportoare şi sistemele de depozitare pe verticală pentru preluarea automată a produselor transportate, combinaţia cu un cobot (braţ robotic colaborativ) pentru realizarea unor operaţiuni cu nivel ridicat de complexitate", adaugă Paul Olariu.

Extinderea scenariilor de utilizare a roboţilor mobili autonomi conduce la o creştere accelerată a investiţiilor în automatizare.

În următorii cinci ani, companiile din sectoarele industriale vor aloca până la 25% din cheltuielile lor de capital pentru investiţii în sisteme de automatizare, potrivit aceluiaşi studiu McKinsey&Company. Deoarece beneficiile sunt mai uşor de cuantificat, în domeniile automobilistic şi logistic, investiţiile vor depăşi 30%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb