Modernizarea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în linie dreaptă

ANA FELEA
Miscellanea / 26 octombrie 2022

Modernizarea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în linie dreaptă

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a semnat astăzi, la Bucureşti, contractul de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru o amplă investiţie de modernizare a sediului Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă". Valoarea investiţiei este de 14.699.538 de lei.

"Am semnat primul contract cu finanţare prin PNRR al Consiliului Judeţean. Este vorba despre modernizarea şi eficientizarea energetică a clădirii principale a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Practic, vom termoizola tot spaţiul, vom înlocui tâmplăria, vom schimba instalaţiile de climatizare, vom monta sisteme moderne de umbrire pentru sezonul cald, sisteme de producere a energiei verzi şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

De asemenea, prin această investiţie vor scădea la jumătate costurile cu energia electrică. Astfel, pentru încălzirea spaţiului consumul de energie va fi redus cu aproape 55%, la fel şi pentru iluminat şi funcţionarea echipamentelor, având în vedere că vor fi montate şi sisteme inteligente de management a energiei. Mai mult, vom reduce cu peste 50% şi emisiiile de CO2. Urmează să semnăm contractele de finanţare şi pentru celelalte proiecte depuse de către Consiliul Judeţean pe PNRR", a declarat Costel Fotea.

Licitaţia pentru desemnarea unui constructor va fi demarată în perioada următoare.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răzvan Angheluţă" este amplasat aproape de faleza Dunării, ocupând o suprafaţă de 18 hectare. Muzeul s-a înfiinţat în anul 1956, într-o clădire situată central, pe baza unei colecţii de geologie - mineralogie privată (colecţia Pasha), la care s-a adăugat o expoziţie de faună prezentată dioramatic şi un acvariu cu peşti exotici. Din 1990, muzeul s-a transformat într-o instituţie complexă, cu următoarea structură: muzeu, acvariu, planetariu, grădină botanică. Din 1992 a început construirea complexului muzeal actual care a fost redat circuitului public în 2003. Patrimoniul muzeului depăşeşte 60.000 de piese ştiinţifice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb