Modificarea legii gazelor a fost aprobată de Senat

Alina Toma
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2005

Senatul României a adoptat, cu majoritate de voturi Ordonanţa de urgenţă nr. 116/2005 a Guvernului, prin care se modifică Legea Gazelor nr. 351/2004. Aceasta prevede, printre altele, schimbarea componenţei Consiliului Consultativ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, numărul membrilor va creşte de la 9 la 11.

Din Consiliul Consultativ vor face parte reprezentanţi ai organismelor de specialitate ale administraţiei publice centrale cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorilor, asociaţiilor consumatorilor de energie, asociaţiilor patronale din domeniul gazelor naturale, asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor, asociaţiilor profesionale ale inginerilor din domeniul petrolului şi gazelor naturale. La aceştia se adaugă reprezentanţii societăţilor de transport al gazelor naturale, ai societăţilor de producţie a gazelor naturale, societăţilor de înmagazinare a gazelor naturale, societăţilor de distribuţie a gazelor naturale, organizaţiilor sindicale ale utilizatorilor de gaze naturale cu reprezentativitate la nivel naţional şi de ramură.

Prin noua structură a Consiliului Consultativ se urmăreşte realizarea unui echilibru între părţile interesate, consumatori, respectiv, operatorii în domeniu, cît şi asigurarea echidistanţei şi a imparţialităţii în luarea deciziilor al căror efect trebuie să fie suportat de către consumatori.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv, care a primit şi girul Senatului României, tran-spune în legislaţia internă unele prevederi ale Directivei 2003/55/CE privind reglementările comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale şi de abrogare a Directivei 98/30/CE. Modificările la Legea gazelor, prevăd printre altele şi înăsprirea sancţiunilor pentru cei care încalcă reglementările din domeniu. Actul normativ urmează să fie supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, cel mai probabil în toamna acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb