Modificări privind ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

I.Ghe.
Sport / 14 noiembrie 2023

Modificări privind ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

În ciuda contextului geopolitic extrem de tensionat, din cauza războiului din Ucraina, a războiului din Israel şi a protestelor organizate în Europa de susţinătorii Palestinei, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 nu au în vedere un plan B pentru ceremonia de deschidere care va avea loc pe Sena în 26 iulie, ci doar ajustări ale planului iniţial, anunţă cotidianul L'Equipe.

Sursa citată aminteşte că, întrebat dacă există un plan B pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 26 iulie 2024, Tony Estanguet, şeful Comitetului de Organizare de la Paris a declarat la Bombay (India) cu prilejul reuniunii din 16 octombrie a Comitetului Olimpic Internaţional: "Nu există nicio alternativă pentru ceremonia de deschidere. Acest lucru nu a fost niciodată luat în considerare".

La o lună de la declaraţia şefului comitetului de organizare, răspunsul este acelaşi.

Amelie Oudea-Castera, ministrul Sportului şi Jocurile Olimpice şi Paralimpice a spus, cu prilejul prezentării traseului flăcării paralimpice: "Nu există un plan B, dar vom analiza situaţia pentru a o rezolva într-o manieră responsabilă luând în calcul întreaga amploare a contextului geopolitic de astăzi".

Pierre Rabadan, consilierul pentru sport al primarului general al Parisului a afirmat: "Nu există un plan B, deoarece modelul pe care l-am ales, părăsirea unui stadion, este rezultatul muncii de mai bine de doi ani la proiectarea ceremoniei, iar un plan B ar însemna o revenire la Stade de France".

Potrivit sursei citate decizia cu privire la desfăşurarea ceremoniei de inaugurare a Jocurilor Olimpice de anul viitor, ceremonie ce ar trebui să se desfăşoare pe un traseu de 6 kilometri pe Sena, ar urma să fie luată la şedinţa Consiliului Naţional de Apărare şi Securitate, care va avea loc în 21 noiembrie.

Numai că, aşa cum consemnează cei de la L'Equipe, parada fluvială pregătită pentru deschiderea Jocurilor Olimpice 2024 este susţinută de preşedintele Emmanuel Macron şi este greu de crezut că se va renunţa la ea. Politicieni din Paris au declarat pentru sursa citată că planul iniţial va fi ajustat şi este posibil ca la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice să poată participa maximum 300.000 persoane, în locul celor 500.000 estimate iniţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb