Moldova: "Rusia nu are dreptul să ne dea lecţii despre democraţie"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 martie

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, prezent săptămâna trecută la forumul diplomatic din Antalya, a declarat că "regimul de la Chişinău calcă pe urmele regimului de la Kiev", referindu-se la reluarea formatului de negociere "5+2" privind Transnistria. (Sursa foto: www.mid.ru)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, prezent săptămâna trecută la forumul diplomatic din Antalya, a declarat că "regimul de la Chişinău calcă pe urmele regimului de la Kiev", referindu-se la reluarea formatului de negociere "5+2" privind Transnistria. (Sursa foto: www.mid.ru)

English Version

Rusia nu are dreptul să ne ţină lecţii despre democraţie, a informat recent Ministerul de Externe al Republicii Moldova, în condiţiile în care tensiunile dintre cele două ţări au crescut după ce regiunea separatistă Transnistria i-a cerut ajutor Moscovei, conform Reuters.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, prezent săptămâna trecută la forumul diplomatic din Antalya, a declarat că "regimul de la Chişinău calcă pe urmele regimului de la Kiev", referindu-se la reluarea formatului de negociere "5+2" privind Transnistria.

Conform TASS, Lavrov a spus: "Reluarea formatului de negociere «5+2» privind reglementarea transnistreană ne va permite să continuăm căutarea unor soluţii reciproc acceptabile, menţinând în acelaşi timp integritatea teritorială a Moldovei, dar conducerea română de la Chişinău încearcă să distrugă pentru totdeauna acest instrument".

În opinia oficialului rus, "regimul care s-a instalat la Chişinău pur şi simplu calcă pe urmele regimului de la Kiev".

Ca răspuns, şeful diplomaţiei din Republica Moldova, Mihai Popşoi, a declarat printr-un mesaj publicat pe o reţea de socializare: "Ministrul Lavrov şi regimul de la Kremlin nu au niciun drept moral să ne ţină lecţii despre democraţie şi libertate. Ţara care închide politicienii din opoziţie şi îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge şi durere. Îi reamintim ministrului Lavrov că în Republica Moldova politicienii sunt aleşi în cadrul unor procese electorale libere şi transparente, recunoscute internaţional, unde fiecare candidat beneficiază de drepturi egale, spaţiu adecvat pentru campanie şi posibilitatea de interacţiune directă cu alegătorii".

Mihai Popşoi a subliniat că este important ca ministrul Lavrov să se informeze corect cu privire la situaţia din regiunea transnistreană, unde peste 70% din producţia şi serviciile locale sunt exportate către statele membre ale Uniunii Europene. Conform afirmaţiilor sale, Republica Moldova este "un stat democratic pentru care libertatea şi respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rusii au adus comunismul in Romania,

    si au jefuit pe toti care aveau ceva avere, 

    deci nu am nici o simpatie fata de ei, 

    dar propaganda excesiva/ilogica/agresiva,

    pe termen lung nu este pragmatic si convingator 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb