Moneda şi obligaţiunile Ucrainei scad

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 februarie 2010

Moneda Ucrainei, hrivna, s-a depreciat ieri, după ce premierul Iulia Timoşenko a afirmat că rezultatul votului de la alegerile prezidenţiale de duminică este prea apropiat pentru ca liderul opoziţiei, Viktor Ianukovici, să-şi declare victoria. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 95,42% din buletinele de vot, Ianukovici a obţinut 48,27% din voturile alegătorilor, iar Iulia Timoşenko - 46,10%. Premierul Timoşenko refuză, însă, să-şi recunoască înfrâ-n-gerea.

În aceste condiţii, hrivna a pierdut 0,5% pe piaţa din Kiev, având un curs de 8,0700 unităţi/dolar. Deprecierea a fost prima din ultimele patru zile.

Obligaţiunile guvernamentale ucrainene au scăzut, de asemenea, ajungând la nivelul minim al ultimei luni. Titlurile de stat denominate în dolari, cu maturitate în 2012, au scăzut cu 0,4%, la 91,323 cenţi la dolar. Acesta a fost cel mai redus nivel înregistrat după data de 14 ianuarie.

Analiştii cred că, până la stabilirea rezultatelor finale privind alegerile, pe pieţele financiare din Ucraina se va resimţi un sentiment negativ. Prelungirea luptei post-electorale va împiedica ţara să obţină deblocarea unui împrumut de urgenţă de 16,4 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional.

Creditul a fost îngheţat pe termen nedeterminat, după ce Ucraina nu a reuşit să adopte bugetul de stat pe 2010 şi să diminueze cheltuielile publice.

În opinia specialiştilor băncii italiene "UniCredit" SpA, victoria lui Ianukovici va aduce beneficii companiilor ruse "Gazprom", "LUKoil", "Evraz Group" SA, care au "interese substanţiale" în Ucraina. Cei de la "UniCredit" estimează că Ianukovici "va ţine, probabil, hrivna la un nivel scăzut".

Comisia Electorală Centrală a Ucrainei va face publice rezultatele definitive ale turului al doilea al scrutinului prezidenţial din 7 februarie în termen de zece zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb